Dette er eFotball

Det er verdens raskest voksende sport, og her i landet er over 400.000 personer allerede engasjert.

Annonse:

Fotball som spilles gjennom simulering (videospill), med konkurranseelement som serie- og cupspill.

I 2017 startet Norges Fotballforbund å arbeide med utvikling av eFotball i tillegg til vanlig fotballaktivitet. Hensikten er ikke å erstatte den vanlige fotballaktiviteten, men heller å fylle mer av døgnet med fotball gjennom fotballvideospill.

I dag eksisterer både landslag, NM og seriespill for de beste spillerne i Norge, der seriespillet drives av Norsk Toppfotball. NFF bistår også breddeklubber i Norge som ønsker å starte opp med eFotball.

Senere har også de internasjonale forbundene FIFA og UEFA opprettet VM og EM innenfor de samme fotballvideospillene. Norge har en ledende rolle i utviklingen av eFotball internasjonalt.

Les mer om efotball her

Deltar på toppnivå i norsk eFotball

Tromsø IL er på toppnivå i norsk eFotball gjennom deltakelse i Altibox eSerien. Våren 2019 endte det med kvartfinale, etter strålende spill fra finske Eemeli Simpanen og nordnorske Tobias Testad.

Høsten 2019 stilte TIL med to lokale Tromsø-gutter i Henrik Høgtun og Daniel Hay, men opplevde en svakere sesong resultatmessig. Sluttspillet gikk uten TIL, som ikke klarte å kvalifisere seg gjennom det innledende gruppespillet.

Fire nordnorske spillere

Våren 2020 stiller TIL en tropp med 4 nordnorske gutter. Tobias Testad har gjort comeback etter et år i Sarpsborg, og Thomas Henningsen fra Leknes har tatt overgang fra Odd i forkant av sesongen. De slutter seg til troppen bestående av Høgtun og Hay.

 

Annonse fra Eliteserien: