Ny kontrakt for Wangberg

Simen Wangberg (27) hadde flere konkrete forespørsler fra andre klubber, men valgte å signere på en treårskontrakt med Tromsø IL.

Wangberg har blitt enig med TIL om en kontrakt som løper ut 2021. 

- Det er veldig godt å få det på plass. Jeg har fulgt meg veldig ønsket, både blant de i klubben, naboer og folk jeg har møtt på butikken. Det betyr mye at man er ønsket med videre, og jeg ser frem til å utvikle laget og meg selv. Jeg har mye å gå på enda og jeg mener TIL er riktig klubb for meg, for jeg vil ta noen nye steg her. Jeg trives godt i byen og klubben, sier 27-åringen. 

- Konkret interesse

TILs kaptein sto på ønskelisten til flere andre klubber som kunne ha hentet midtstopperen gratis siden han var Bosman-spiller. 

- Det har vært konkret interesse fra andre klubber og det har vært fristende også. Som spiller så ønsker man å utvikle seg selv og da må man kanskje ta andre valg, men det stemte ikke for meg denne gangen. Å bli i TIL er ingen nedtur, for den reisen vi har startet på i TIL er spennende og jeg mener vi bare er i startgropa her, sier Wangberg. 

- Det tar tid å bygge opp et lag og Simo har fått halvannet år hvor vi hadde en god høst i fjor og god vår i år, men så stemte ikke ting helt i høst. Nå må vi få jevn og god sesong neste år hvor vi som lag og individualister tar nye steg. Det er jeg sterk i troen at vi skal få til med den gruppa vi har nå. Vi har tatt enorme steg i vårt eget grunnspill og vi har fått brukt styrken til hver enkelt spiller slik vi fremstår som et godt kollektiv. Når vi får jobbet mer og lengre med denne måten å tenke fotball på, så kan vi se gode resultater over litt tid. På lang sikt tror jeg ikke det har noe å si den duppen vi har hatt i høst, for det er bare en bekreftelse på at ting ikke kommer av seg selv. Vi må jobbe knallhardt hver dag for å nå de store målene vi setter oss, legger han til. 

Klubbspiller

I TIL er man fornøyd med å fått signaturen til kapteinen på plass. 

- Simen har blitt en klubbspiller i TIL. Han har vært her siden 2014 og var med på opprykket. Han har vært kaptein og er en lederskikkelse. Spesielt det siste året etter at Simo Valakari kom inn i klubben, så har han tatt store steg. Det har gjort han veldig ettertraktet og jeg har hørt at mange norske klubber i Eliteserien har vært ute etter han. Det at han har valgt TIL viser at han er en klubbspiller og at han har tro på det vi holder på med, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen. 

- Han er rutinert og har spilt mange kamper i Eliteserien. Men selv om han har mye rutine, så er han fortsatt en ung spiller, så han vil fortsette å utvikle seg videre, legger han til.

Annonse:
Wangberg har så langt 151 kamper og 15 scoringer for Gutan. 

- Gode støttespillere

Tidligere i høst ble det stopp i kontraktsigneringer, men takket være god hjelp fra gode samarbeidspartnere, så har man nå fått på plass en kontrakt med Wangberg. 

- Vi er fortsatt i en vanskelig økonomisk situasjon hvor handbrekket fortsatt er på, men gjennom veldig gode støttespillere, så har vi klart å få til en avtale. Vi setter stor pris på denne hjelpen som er med på å sørge for at vi skal få et veldig solid lag også neste sesong, sier daglig leder i TIL, Kristian Høydal.

Annonse fra Eliteserien: