Vuk-scoring ga seier

Slobodan Vuk scoret årets første TIL-mål da Gutan slo det russiske topplaget Rubin Kazan 1-0 i tyrkiske Belek.

TIL avsluttet dermed oppholdet i Tyrkia med å slå Rubin Kazan som er nummer 11 i den russiske toppserien før andre del av sesongen starter 2. mars. 

- Vi har tatt ett steg til i oppkjøringen og jeg er glad for seieren. Jeg er glad for det alle spillerne bidro med, selv om ikke alt var like bra. Men alt i alt, en god prestasjon, sier trener Simo Valakari.  

Slobodan Vuk scoret kampens eneste mål ni minutter før slutt. 

- Det var et veldig fint mål. En flott crosser av Magnar Ødegaard og så gjør Aron Sigurdarson en flott prestasjon før han slår et fint innlegg til Slobodan Vuk, som kontrollert setter ballen sikkert i mål, sier Simen Wangberg. 

- Fortjent scoring

Han var glad for Vuk fikk sette TILs første mål i oppkjøringen. 

- Han har virkelig tatt opp hansken og har vært veldig god på trening. Så han har vært positiv, så dette var en fortjent scoring, så all honnør til han, sier Wangberg.

- Jeg syns han har vært sharp på trening og han var god i forrige kamp også, så dette er spennende, sier Tom Høgli.

Det var en flott scoring. Godt forarbeid av Aron og Slobodan trengte det målet, sier Valakari. 

- Som forventet

Det var første kampen for Høgli etter overgang fra FC København. 

Annonse:
Han spilte de første 45 minuttene. 

- Det ble som forventet. Jeg er glad jeg fikk en god gjennomkjøring men jeg kjenner jeg har litt tunge bein, så er litt småtreg. Formen kommer etter hvert, sier Høgli til Nordlys. 

TIL startet best

Etter tre minutter spilte Gutan seg flott frem på venstresiden, men skuddet til Thomas Lehne Olsen ble blokkert. 

Ni minutter var spilt da Lehne Olsen kom ned til dødlinja, men innlegget ble litt for høyt og gikk rett i klypene til den russiske keeperen. 

Bare ett minutt senere prøvde Lehne Olsen seg på et skudd fra 22 meter, men han fikk ikke skikkelig treff, og ballen gikk tre meter utenfor. 

I stolpen

Etter 28 minutter prøvde russerne seg på et langskudd. Ett godt treff og ballen gikk i stolpen og ut. 

Fire minutter senere fikk TIL corner. Gjermund Åsen avsluttet fra skrå vinkel, men ballen gikk rett på keeper. 

Seks minutter før pause, traff russerne stolpen for andre gang. Spissen prøvde å sette ballen på utsiden av Gudmund Taksdal Kongshavn, men ballen gikk i stolpen og ut. 

I omgangens siste minutt gjorde Kongshavn en glimrende redning, da han stoppet et skudd fra åtte meter med venstrebeinet. 

Rett etter fikk russerne frispark på 16-meterstreken. Ballen ble løftet over muren og Kongshavn gjorde nok en god redning. 

Scoring

Fire minutter ut i andre omgang kunne TIL tatt ledelsen. Åsen spiller Magnus Andersen fri, men et dårlig førstetouch gjorde at avslutning ikke ble så bra som ønsket og Rubin Kazan fikk blokkert forsøket. 

Kampen var 54 minutter gammel da russerne fikk en veldig stor sjanse. Men på streken sto Lasse Nilsen sto på streken og reddet ballen fra å gå inn i mål. 

Ni minutter før slutt sørget innbytterne for at TIL tok ledelsen. Aron Sigurdarson gjør en glimrende jobb nede ved cornerflagget, spiller vegg, før han slo ballen inn i feltet. Slobodan Vuk tok ned ballen inne i femmeteren og satte ballen sikkert ned i hjørnet. 1-0 til Gutan. 

Dagens lag

TIL startet slik: Gudmund Taksdal Kongshavn – Magnar Ødegaard, Jostein Gundersen, Kent-Are Antonsen – Tom Høgli, Morten Gamst Pedersen, Christian Landu-Landu, Elhadj Mour Samb – Gjermund Åsen, Thomas Lehne Olsen – Runar Espejord.

Bytter i pausen: Høgli ut - Andersen inn, Samb ut - Nilsen inn, Espejord ut - Vuk inn. 

Etter 63 minutter:  Gundersen ut - Mehdi inn, Åsen ut - Sigurdarson inn.

Etter 78 minutter: Gamst Pedersen ut - inn Michalsen.

Etter 81 minutter: Nilsen ut - Norbye inn.

Etter 86 minutter: Lehne Olsen ut - Grønli inn. 

Annonse fra Eliteserien: