Vinterstenger Alfheim

Alfheim Stadion blir stengt for trening i tre måneder fra desember til og med februar.

Annonse:

De siste par årene har klubben holdt Alfheim Stadion åpen for trening allerede fra tidlig i januar. Sist vinter ble det en snørik vinter og det gjorde at kostnadene for å holde stadion åpen ble store.

Brøytingen medfører også at mye granulat forsvinner av banen, noe klubben ønsker å unngå ut fra et miljøperspektiv. I sommer måtte klubben fylle på hele 17 tonn, noe som var med på å øke prisen for vinteråpningen.

- Av både økonomiske og miljømessige hensyn har vi ikke mulighet til å holde Alfheim åpen for trening i hele vinter, det vil si at vi planlegger å holde banen stengt i perioden desember til og med februar. Dette er naturlig nok ikke en ønskesituasjon, men realiteten er at verken klubbøkonomi eller miljøforhold tillater dette slik det er nå, sier daglig leder i TIL, Kristian Høydal.

Klubben har jobbet i lengre tid for å finne ledig treningstid for lagene.

- Det har vært jobbet hardt for å få tak i det som er av ledig hallkapasitet i Tromsø og i regionen for øvrig. Som de fleste kjenner til, så er kapasiteten på treningstid nokså begrenset, men vi har likevel fått til avtaler som vi er fornøyde med, sier Høydal.

- Vi vil komme med en endelig oversikt over detaljene i treningstilbudet for vinteren så fort halleierne har lagt den endelige kabalen. Vi ser for oss at dette skjer i løpet av oktober, legger han til.

Lerøyhallen er i ferd med å bygges og den vil stå ferdig på vårparten, noe som vil gi lagene i yngres avdeling i klubben veldig gode treningsforhold på vinterstid. 

- Jeg er trygg på at vi får til et brukbart tilbud til våre medlemmer i vinter, selv om man kanskje må belage seg på noe mer trening i helgene for å få kunstgress under beina. Vi ser naturlig nok veldig fram til vår egen hall står klar, og vi jobber også med hva som er mulig å få til i forhold til en midlertidig brukstillatelse av fotballhallen før hele bygget er klar for overtakelse, sier TILs daglige leder. 

Annonse fra Obos-ligaen: