Vil besøke flere steder med SNN-akademiet

SNN-akademiet besøkte 17 steder i løpet av året og håpet er at enda flere skal få muligheten i jubileumsåret 2020.

Annonse:

Tradisjon tro har TIL gjennom SNN-akademiet besøkt fotballglade unger i Finnmark, Troms og Hålogaland i et samarbeid med Sparebank1 Nord-Norge og de nordligste fotballkretsene.

Spillere og ledere på 17 steder fikk råd og tips innenfor spillerutvikling, ferdighetsutvikling, allsidighet, restitusjon, kosthold, og søvn. 

- Det er helt utrolig å se hvor godt vi blir mottatt. Klubbene gjør en kjempejobb med å legge det til rette, slik vi kan ha fokus på å levere best mulig kvalitet til både spillere, trenere og ledere, sier leder for samfunnsprosjektene i TIL, Morten Pedersen. 

Enorm betydning

Et av stedene TIL besøkte i år var Båtsfjord

- Jeg har fulgt med og sett på hvor SNN-akademiet har vært de siste årene. Jeg nevnte det i fjor at nå måtte det snart bli vår tur. Så plutselig kom telefonen og da sa vi selvsagt ja med en gang. Vi var også glad for vi kunne få besøk på våren og ikke på høsten, for da er det så mye som skjer, sier trener Sigbjørn Jessen. 

- Dette betyr enormt mye, for både ungene, trenere og ledere. Ungene har gledet seg i lang tid over at noen i TIL og akademiet skulle kommet hit. Det er lærerikt for alle og så er det en veldig god motivasjon for ungene til å trene enda hardere. SNN-akademiet gir et løft for alle, både for barn og voksne. Det er viktig for ungene at de blir sett og mange har snakket om hvor viktig det er TIL kommer for å se på dem, legger han til.

I fjor var SNN-akademiet var på besøk i Kjøllefjord.

- Det er av enorm betydning. Dette er det største som skjer på idrettsfronten i Kjøllefjord i år, sier leder i Nordkinn FK, Camilla Bech.

Det sier mye med tanke på at Arctic Race of Norway hadde målgang på en etappe i Kjøllefjord samme år. 

- Det er fantastisk at akademiet vil komme til oss, for da ser alle i klubben at TIL faktisk bryr seg om oss. Både spillere og trenere har lært utrolig mye og vi har fått mange nye øvelser. Jeg håper SNN-akademiet vil fortsette i mange år og at andre små plasser vil få besøk i fremtiden, sier Bech. 

Besøke flere steder

Sparebank1 Nord-Norge er en viktig aktør og har vært det i mange år. 

INSTRUKTØR: Morten Pedersen
INSTRUKTØR: Morten Pedersen

- Uten dem hadde ikke dette vært mulig. Det er helt avgjørende med støtten fra banken og vi er svært takknemlig for bidragene som gjør det mulig å nå så mange unge spillere gjennom SNN-akademiet. Jeg mener dette er et uvurderlig prosjekt som jeg håper vil bare vokse i fremtiden, sier Pedersen.

Allerede neste år håper Pedersen at enda flere steder får besøk.

- Vi når allerede ut til mange klubber siden hvert sted vi besøker inviterer alle klubbene i nærområdet til å delta. Men det er fullt mulig å besøke enda flere steder i årene som kommer. Om vi fikk det til, så ville det være fantastisk. Vi ønsker å ta SNN-akademiet til mindre tettsteder, og det kan vi få til gjennom å økt antallet, sier Pedersen. 

- Det ville vært perfekt å utvide prosjektet når Tromsø IL blir 100 år i 2020. Så det håper jeg at vi får til, legger han til.

I år fikk følgende steder besøk:

Båtsfjord, Hammerfest, Hayøysund, Lakselv, Kautokeino, Ringvassøy, Nordkjosbotn, Øverbygd, Søreisa, Salangen, Ballangen, Risøyhamn, Myre, Melbu, Ramberg, Leknes og Drag.

Annonse fra Obos-ligaen: