- Viktig kamp for oss

Simo Valakari tar kampen mot TUIL veldig seriøst, for kun seier er godt nok selv om det er treningskamp.

TIL har ikke seriekamp før bortemøtet med Kristiansund 10. september og spiller derfor treningskamp mot TUIL på Alfheim i ettermiddag. 

- Det er nå tre ukers pause med kamper, så det var viktig for oss å få inn en kamp. Vi jobber fortsatt med vår form og spillestil, og vi ønsker å få spilletid for alle spillerne våre. Dessuten er det fint for guttene å få en kamp i stedet for en trening, sier trener Simo Valakari.

- En kamp er nok og så får vi konsentrere oss om å gjøre ting riktig på treningsfeltet frem mot Kristiansund. Vår nye spillerne får også verdifull kamptid sammen med resten av laget, legger han til.

- Et godt lag

TUIL har til tider imponert i OBOS-ligaen og derfor regner TILs trener med god motstand i dag. 

- Jeg har sett noen kamper, og de er et godt lag som spiller bra fotball. Jeg liker hvordan de spiller fotball. Så det blir en bra utfordring, og er vi ikke 100 prosent på, så blir det en vanskelig kamp. 

Annonse:
Og han forventer at guttene leverer varene på banen og slår naboklubben.

- Jeg liker også at det er et lokalderby, for det gir kampen det lille ekstra. Ingen vil tape en slik kamp, så derfor blir det en stor kamp for både spillere og fans. Derfor behandler vi kampen med stor respekt og tar den veldig seriøst, som alle andre kamper, så går vi for seier.

- Veldig fornøyd

I din fjerde kamp, og tredje seriekamp som TIL-trener, kom den første seieren da Gutan slo Aalesund 3-2 søndag.

- Det ville vært lange uker uten seier. Jeg er veldig glad på vegne av spillerne, for de fortjente virkelig en seier. Jeg syns guttene fortjente mer i de tre kampene før Aalesund, men nå er uansett fokus på Kristiansund. Spillerne har gått gjennom en tøff periode mentalt, så jeg tror at den kamppausen vil gjøre alle godt. 

Han er tilfreds med hvordan guttene har respondert på hva han har ønsket å tilføre laget etter han kom inn som trener. 

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg mener spillerne holder et høyt nivå, men de har ikke fått de resultatene som man jaktet etter. Så det var viktig å få et godt resultat. Men det som vil gjøre forskjellen nå er hvordan guttene forbereder seg og utfører de daglige rutinene i tiden fremover. Vi må holde et veldig høyt nivå på alt vi gjør hver eneste dag. 

- Jeg har sett mye bra, men spillerne vet de kan så mye bedre, så vi jobber hardt videre for få det ut, legger han til. 

Annonse fra Eliteserien: