- Vi skal krige videre

Det ble en blytung avslutning av Slaget om Nord-Norge, men keeper Gudmund Broks Kongshavn lover alle som følger Gutan at spillerne skal jobbe knallhardt videre for å snu motgang.

TIL ledet lenge 1-0 etter at Juha Pirinen scoret sitt første mål for Gutan etter et klasseangrep, så utlignet Glimt på en straffe som aldri skulle vært dømt før gjestene avgjorde på overtid slik de vant 2-1.

Straffesituasjonen kom vel 20 minutter før full tid. Philip Zinckernagel gikk ned, men TV-bildene viste at det aldri var kontakt mellom han og Gudmund Broks Kongshavn.

- Jeg opplever at det ikke er kontakt i det hele tatt. Jeg prøver å ta et rutinert valg når jeg lar han gå og så vet jeg at mange angrepsspillere søker keeper i de situasjonene, for de ønsker å bruke keeperen for å få et straffespark. Og det får han til. Jegt prøvde å nå ballen, så når jeg ikke ball og da lar jeg den bare gå, sier TILs keeper. 

- Det hadde vært noe helt annet om han hadde blåst frispark andre veien og gitt et gult kort, legger han til.

To store sjanser

Men han er klar på en ting. Gutan de gir seg ikke. De skal jobbe videre for å snu motgangen. 

- Det er bare å ta skulderne bak, rett opp brystkassen og krige videre, så få vi håpe at de som ser på oss, ser at vi gjør alt som står i vår makt og at det betyr mye for oss, for det gjør det så absolutt. 

Annonse:
Det så lyst ut etter første omgang. TIL ledet 1-0, men Sigurd Grønli, som debuterte fra start, hadde to gode muligheter til å score. 

- Det første kommer Pirinen inn i boksen og jeg tenker han skal drible seg ned til dødlinja, så jeg prøver å komme meg inn på første stolpe. Han dribler, det blir litt klabb og babb og så ender ballen opp på venstrefoten min, så prøver bare labbe til ballen, men den sniker seg like utenfor, sier Grønli. 

- Det andre muligheten så spiller Robert meg og jeg har fire-fem meter til nærmeste motspiller, så jeg klinke til, og jeg fikk bra klem på skuddet, ballen flakke litt og keeperen får til en bra redning, legger han til. 

Føler med fansen

Simo Valakari syns synd på både spillere og fansen.

- Vi kontrollerte Glimt, kontringene og vi fant romme vi skulle, men vi klarte dessverre ikke holde ut i 90 minutter. Jeg lover at vi skal bli sterkere og vi skal snart holde ut i 90 minutter, kanskje allerede på søndag. Det er en stor kamp og vi skal være klare. 

- Det er tungt å tape slik vi gjør, men jeg føler mest med fansen og spillerne. For de ga alt. Det ser ut som alt går mot oss, også i dag. Men vi må fikse det på banen, slik som vi gjorde store deler av kampen i dag, legger TILs trener til. 

Mushaga Bakenga var tilbake på banen for TIL etter et langt skadeavbrakk. Han kom inn fem minutter før slutt, men det ble en tung tilbakekomst siden Gutan tapte. 

- Ja, det er ikke tvil om. Jeg skulle heller kommet inn på 3-0 og vært med på en seier. Men det ble ikke slik. Vi er litt der at det butte mot og jeg vil ikke være med på å skylde på dommeren. Det er vi som slipper inn nok et unødvendig mål på slutten, så nå må vi se oss selv i speilet og gripe tak i problemene. 

- Den ramma som publikum ga oss var fantatsisk. Og måten vi spilte i 1. omgang, var bare nydelig å se på. Vi slipp oss dessverre litt for mye ned og Glimt er i dytten. Det er forferdelig å se på, men de er et godt lag nå. Vi må analysere kampen, se på feilene vi gjør og slutte å gjøre dem. Men vi kunne ha avgjort dette i 1. omgang, legger han til.  

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: