- Vennskap viktigere enn resultat

Møt TIL 3. De er svaret på hva breddefotball virkelig handler om. Vennskap.

Annonse:

Guttene som går på Prestvannet har holdt sammen i tykt og tynt i syv år.

- Vi startet opp dette laget da de begynte i 1. klasse. I starten var vi 22 spillerne, og bare noen få har sluttet. Det er helt greit og vi har også sagt at om de vil tilbake, så er de selvsagt velkommen. Til høsten skal spillerne begynne i 8. klasse og fortsatt er hele 18 spillerne med, sier trener Tor Ivar Vestgård. 

Lik spilletid

Kaptein i den første gruppespillskampen i Piteå Summer Games mot danske Bangbo Freja 2 var Christian Aarass Christoffersen. 

Han er veldig klar på hva som betyr mest for guttene i TIL 3.

- Det er veldig artig og kult at vi har en gruppe med spillere som har forskjellig nivå. Vi er kompiser og det betyr alt for oss. Vennskapet er viktigste. Vi vil spille i lag og kose oss sammen, sier 13-åringen.

- Jeg tror vi har holdt sammen fordi vi får lik spilletid og har trenere som er veldig opptatt av at vi skal ha det artig i lag, legger han til. 

Men det er ikke alltid like lett å drive et lag på denne måten. 

- Det skaper en del utfordringer slik fotballen er i dag. Sportslig sett har det vært tøft, for vi har blitt smadret 18-0 0g 19-0 i serien i år. Det er andre lag, også i egen klubb, som snakker om at vi taper så mye. Det er klart det går inn på guttene. Noen begynte å si at de gruet seg til å spille kamp, men det har vi jobbet mye med, også i forkant av denne turneringen, sier treneren. 

- Det er vanskelig å holde på det, siden det er så få som gjør det på samme måten som vi. Jeg ser ikke lagene som vi spilte mot i fjor har noen svake spillere i år. Hvor er de blitt av? Har de sluttet? Det er i så fall en skam, legger han til.

Enorm idrettsglede

Det var lett å se på banen at dette var et lag med stor L.

Idrettsgleden var enorm når ballen havnet i nota til motstanderen. Og absolutt alle var med å feiret skikkelig. 

- Før har vi vært dårlig å feire. Vi bestemte oss for å feire skikkelig nå, sier kapteinen.

- Det er så fantastisk å se idrettsgleden den. Det er ingen følelse som er bedre enn å se guttene være så glade. Og jeg hadde ikke gledet meg mer om Manchester United hadde vunnet Champions League, sier Vestgård

Det fikk de muligheten til seks ganger, for det ble 6-0-seier over danskene. 

- Det er utrolig deilig å endelig vinne en kamp. Helt fantastisk, sier Christoffersen.  

- Det er fantastisk å se måten de går ut på banen i dag og de vinner etter å ha spilt fin fotball, som jeg ikke har sett før. Det betyr alt for dette laget, sier Vestgård

- Dette er tredje året vi er her. Det første året var det mest moro, det andre moro og litt mer seriøsitet på det sportslige og i år er det fortsatt moro, men i år skal vi ha mer fokus på det sportslige. Tanken er at de skal ha gode minner de kan de tilbake på i veldig mange år, legger han til.

Vokse leggen

Selv om guttene er overlykkelig over seieren, kommer den til å gjøre vondt for treneren. 

- Han lovde at dersom vi vant så skulle han vokse leggen, sier Christoffersen med et stort smil.

- Jeg sa før kampen i dag, og det var ingen som hadde troen på seier, så skulle jeg vokse leggen, for de hadde kjøpt man voks. Vinner vi en kamp til, så går den andre også, sier treneren.

Annonse fra Obos-ligaen: