- Veldig inspirerende

Det nest siste stoppestedet for årets SNN-akademiet var Henningsvær i Lofoten. I de mektige omgivelsene ble økten en stor suksess for både spillere, trenere og ledere.

Hvert år besøker SNN-akademiet opp mot 15 steder i fotballkretsene Finnmark, Troms og Hålogaland.

I år sto blant annet idylliske Henningsvær på programmet. Et lite samfunn som kanskje har verdens vakreste omgivelser for en fotballbane. 

- Jeg bor i området, men man blir likevel slått over ende. At det er interesse fra andre deler av verden forstår man når man ser de fantastiske omgivelsene som er her, sier spiller- og trenerutvikler i Hålogaland Fotballkrets, Børje Sørensen.

- Vi er jo stolt over at TIL kommer og arrangerer en slik økt for oss på banen vår. Det har blitt stor oppmerksomhet rundt banen vår, tidligere i sommer var både Jan Åge Fjørtoft og Drillo her og så har UEFA også vært her, sier leder i Henningsvær IL, Tom Hansen.

Klubben har bare fire lag, men bilder av banen som har gått verden rundt har gjort klubben verdenskjent. Fotballen betyr mye for det lille tettstedet. 

- Vi har fire lag, der det ene er samarbeidslag med Kabelvåg. Det er kanonviktig for Henningsvær å ha et slikt tilbud. På banen spilles det fotball nærmest døgnet rundt, sier Hansen. 

DJI_0157
RÅTT: Det ser nesten ikke ekte ut, men plasseringen til banen er helt unik. Foto: Ole Johan Wiik.

- Gøy og utfordrende

Været var fantastisk denne høstkvelden i september og fremmøtet var godt. Mange unge fotballtalenter var tørste etter ny kunnskap og læring.

- Det var både gøy og utfordrende. En flott avbrekk i treningshverdagen med mange nye øvelser. Jeg ble overrasket over hvor mye det inspirerte og motiverte meg til videre satsing, sier Maria Kristiansen Larssen(15).

- Det var en flott økt med veldig gode trenere. Det inspirerer veldig til å trene enda hardere, sier Simen Eide Henningsen(13).

- Det er ingen tvil om at dette er til stor inspirasjon og effektfullt for de som er her, sier Sørensen.

- Bygge nærhet

At TIL - i samarbeid med Sparebank1 Nord-Norge - reiser rundt i den nordlige landsdelen betyr mye for både fotballedere og spillere.

- Det er stort for oss og bra for nærmiljøet her. Det er artig at store klubber kommer hit, sier Kristiansen Larssen.

Annonse:
- Det betyr mye for oss at TIL kommer hit. Det gir inspirasjon for de unge og de får se at det er mulig å nå langt, sier Hansen.

- Det betyr mer og mer, for tidligere var møteplassene mer tilfeldig, men nå er det satt i system. Både TIL og Glimt har blitt flinke, så nå formaliserer vi avtaler og legger det i årshjulene. Både vi voksne og de unge får impulser samt at man bygger en nærhet til toppklubbene. Det er kanskje det viktigste at toppklubben er til stede. Jeg har stor tror på at klubbene vises frem på denne måten, sier Sørensen. 

- Det er 1. divisjonsspillerne som er aktive i dag og som har kommet herfra. Det er også flott at banken og TIL gjør dette, for alle kan velge å flytte seg hit, for fotballen er blitt slik, legger han til. 

- En ære

De siste minuttene av økten fortalte "MP" om sin karriere og spesielt store ører ble det da han fortalte hvor mye trening som måtte til. 

- Jeg er overrasket over hvor mye han trente, men det sier seg selv at man må trene mye om man vil nå langt. Nå vil jeg trene mer og hardere, sier Kristiansen Larssen.

- Opplegget var veldig bra og det var spesielt interessant å høre hvor mye Morten trente da han var ung, sier Eide Henningsen.

Det var ingen tvil om at ungdommen tok til seg hvert et ord. 

- Morten, det var en ære å bli trent av deg, sa Eide Henningsen i det trenertrioen "MP", William Frantzen og Christian Jensvold Markussen satte seg inn i bilen. 

Det var ingen tvil om at SNN-akademiet hadde satt sine spor blant de unge og håpefulle spillerne. 

Annonse fra Obos-ligaen: