Vår nye akademileder

- Tromsø skal være det naturlige stedet å komme til for nordnorske talenter, sier Robin Bergfald (31).

Annonse:

- Tromsø IL sitt akademi skal være det naturlige stedet å komme til for nordnorske talenter.

Det sier klubbens nye akademileder som er på plass 15. januar 2022.

Tidligere i høst informerte Morten Giæver om at han flytter sørover og dermed slutter som leder for TIL-akademiet ved nyttår. Nå er det altså klart hvem som tar over.

Robin Bergfald er 31 år og kommer fra Narvik. Det siste året har han jobbet i akademiet i Bodø/Glimt, men som ihuga TIL-supporter har Bergfald lenge ønsket å bo og å jobbe i Tromsø.

- I Bodø har jeg jobbet som spillerutvikler, både med spillere internt i klubben og med spillere i Nord-Norge som ikke spiller i Glimt, sier Narvikværingen.

- Som akademileder i TIL ønsker jeg å bidra til at vi blir det naturlige valget for de fremste talentene i Nord-Norge. Både for spillere i Tromsø og i resten av landsdelen. Vi skal ha de beste spillerne og utvikle dem hos oss, opp til a-laget og selge de aller beste, fortsetter Bergfald.

Som spiller beskriver han seg selv slik: midtstopper og midtbanespiller som aldri ble bedre enn en middelmådig 3. divisjonsspiller for moderklubben SPKL Hardhaus. Har kamper som spillende trener for Beisfjord og rekruttlaget til FK Mjølner. Vant en hodeduell i 2008 og en løpsduell i 2012, i tillegg har jeg bronsjemerke i NFF sin fotballskole.

31-åringen har tidligere vært trener i Hardhaus, Beisfjord og Mjølner. Da han var i Mjølner jobbet han sammen med Stian Johnsen som nettopp startet i jobben som trener på NTG / TIL B. Bergfald har i tillegg vært kretslagstrener mellom 2016-2020. Og det siste året har han altså vært i Glimt.

 

Velkommen til Tromsø og TIL, Robin!

Annonse fra Eliteserien: