Grønli fikk proffkontakt

Sigurd Grønli (17) har signert en treårsavtale som gjør at han er en del av TILs A-stall ut 2020.

Han fylte 17 år 17. oktober, så det ble en litt forsinket bursdagsgave for Grønli. Det gjør nok lite når gaven er av en slik karakter. 

- Det er en av mine drømmer som går i oppfyllelse. Det er en liten guttedrøm siden jeg har gått på Alfheim i alle år, for jeg har hatt sesongkort, sier Grønli.

- Det er stort og morsomt, og jeg er utrolig glad for at jeg får denne muligheten. Jeg har tenkt at når man går ut fra NTG, så er det et naturlig mål å sette seg, og når jeg får dette nå, så gir det meg en viss ro og trygghet til å nå de neste målene jeg har satt meg, legger han til.

Være tålmodig

Grønli har fått en treårskontrakt etter å ha overbevist trener Simo Valakari om at 17-åringen er en spiller for fremtiden. 

Annonse:
- Han har trent med førstelaget i to måneder og har har gjort sine saker bra. Det er bra at unge spillere, som har et sterkt ønske om å bli god, får en mulighet. Men vi skal være tålmodig og om han jobber så hardt hver eneste dag, så er det mulig å ta nye steg, sier Valakari.

- Han har fått en treårskontrakt, for det er det som er vanlig for spillere under 18 år. Dette forteller litt om hva slags klubb vi, for vi skal få frem våre egne gutter til å spille for A-laget. Det som vi har lagt vekt på i prosessen er at han har en arbeidsmetode og holdning som kan bringe han opp til å spille for førsteelleveren i TIL. Så har han selvsagt også noen egenskaper i bunn som er veldig gode, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen.

- Viser at det er mulig

Grønli et er glimrende eksempel på at at man kan nå Eliteserien ved å komme fra lokale klubber. Han har spilt i mange år i Skarp, så ble det ett år i Fløya, før han ble en del av utviklingsavdelingen og NTG. 

Nå blir han den ellevte i stallen som kommer fra egen utviklingsavdeling de siste årene. 

De elleve er:

  • 2000: Sigurd Grønli
  • 1997: Peter Aas, Jakob Karlstrøm
  • 1996: Ulrik Yttergård Jenssen, Mikael Norø Ingebrigtsen, Jostein Maurstad Gundersen, Runar Espejord og Fredrik Michalsen.
  • 1995: Kent-Are Antonsen, Lasse Nilsen.
  • 1993: William Frantzen

- Det viser hvor godt det har blitt jobbet i utviklingsavdelingen i mange år. De fortjener mye honnør for at TIL har så mange unge gutter i egen stall. Dessuten viser dette, for alle de unge i landsdelen som går rundt med en drøm om å spille for TIL, at det er mulig, sier  Valakari. 

- Om man ser hvor kort tid vi har holdt på med utviklingsavdelingen i klubben, så er det mange spillere som har kommet opp. Vi skal stramme det enda mer til og få på plass akademiklassifiseringen, så tror jeg vi vil få enda flere opp. Stabæk sier de jobber for å få alle sine spillere fra eget akademi, men det er ikke et uttalt mål for vår side. Vi vil ha egenutviklede spillere som er sentrale for oss og det har vi allerede i dag, sier Johansen. 

Inspirasjon

Det at mange har lykkes før Grønli, har vært til inspirasjon for unggutten. 

- Det har vært en enorm inspirasjon. Vi i utviklingsavdelingen snakker om de mulighetene vi har gjennom egen klubb. Og vi ser at de som har kommet opp har blitt viktige brikker i laget, og dermed ser vi at også vi kan klare det.  

- Det at jeg har klart det, er en bekreftelse på at man har gjort det bra, og det motiverer meg til å jobbe hardt videre, legger han til. 

Annonse fra Eliteserien: