- Gleder meg som et barn

Les Simo Valakaris spalte og hvilke tanker han har før de to hjemmekampene mot Rosenborg i serien i kveld og Vålerenga i cupen torsdag.

Når møter vi Rosenborg på Alfheim? Det - sammen med hjemmekampen mot Bodø/Glimt - er det første både spillere og tilhengere sjekker ut i det terminlisten kommer i desember. Det er en stor dag, som alle markerer på kalenderen. Muligheten til å slå Norges mest suksessfulle klubb de siste 25 årene er noe veldig mange vil oppleve på stadion. Det er slike kamper spillerne også ser ekstra frem til, for atmosfæren er annerledes siden det kommer mye mer folk på Alfheim. 

Dette er noe jeg vil være en del av. Som trener elsker jeg slike kamper. Jeg er fortsatt veldig spent foran hver eneste kamp. Faktisk føles det akkurat som da jeg var barn og så frem til julekvelden. Jeg elsker kamper, for da står så mye på spill. Det er en av de beste følelsene som finnes. 

Vi må være på alle mann for å få et godt resultat. Som spiller var motivasjonen alltid på topp i alle kamper, men følelsen er litt spesiell når topplagene kommer på besøk. En ting som er annerledes, er at man ikke føler noe press, for man møter et antatt bedre lag, og de fleste tror at Rosenborg skal vinne. 

Rosenborg er et lag som blir sterkere og sterkere utover i sesongen, og de jakter førsteplassen som de føler hører dem til. Men frykt eksisterer ikke hos meg. Jeg ser frem til å møte de beste lagene og vi skal fortsatt spille på vår måte. Det er også viktig å nyte slike øyeblikk. Vi skal være best på Alfheim og vi har stor tro på at vi skal slå Rosenborg i kveld. Og da håper jeg at vi kan dele følelsen av å ta tre poeng med flest mulig på stadion for det kan bli en utrolig god og morsom kamp. 

Annonse:
Jeg elsker cupen og det er fantastisk å være en del av den, for det skrives mange gode historier rundt den turneringen. Presset fra serien er borte og det er vinn eller forsvinn. Vinner man torsdag mot Vålerenga, så har man fortsatt sjansen til å gå hele veien, men med tap, så må man vente et helt år.

Det er fortsatt for langt igjen til å snakke om finalen, men alle som fortsatt er med, drømmer om finalen. Vi vet hva som må til for å komme oss dit, men vi må ta en runde om gangen. Det blir en helt annen kamp enn da vi slo dem nylig i serien og serieformen spiller ingen rolle lenger. Alt kan skje i slike kamper og Vålerenga kommer til å gjøre det vanskelig for oss. Men vi skal være klare.

Med sportslig hilsen,

Simo Valakari

Annonse fra Eliteserien: