- Usaklig deilig

Det er lett å forstå at spillerne var i en enorm lykkerus etter å tatt tre poeng i en helg da alle lagene rundt på tabellen avgir poeng.

Sandefjord tapte mens Aalesund, Sogndal og Kristiansund avga to poeng hver og så får alle med hjertet i TIL håpe at Odd slår Lillestrøm i morgen. 

K P
12 Stabæk 0 0
13 Strømsgodset 0 0
14 Tromsø 0 0
15 Viking 0 0
2-1-seieren blir enda viktigere med tanke på ikke et eneste lag i nedrykksstriden vant i går eller i kveld. 

TIL er nå på kvalifiseringsplassen med like poeng som Sogndal, to poeng bak Kristiansund, tre bak Lillestrøm og fem bak Sandefjord. 

- Holder plassen

Spillere og trenere smilte naturligvis fra øre til øre etter kampslutt. 

- Vi jobbet med hjertet uten på drakten, så det var utrolig deilig.

— Mushaga Bakenga
- Det var helt usaklig deilig, sier matchvinner Mushaga Bakenga til Eurosport. 

- Det ble en maraton i andre omgang. Vi var så sliten når vi fikk ballen at vi nesten ikke viste hva vi skulle gjøre med ballen. Vi jobbet med hjertet utenpå drakten, så det var utrolig deilig, legger han til.

- Nå er det lenge siden vi har vunnet på bortebane, så det var fryktelig viktig at vi fikk tre poeng der også. Vi har bare spilt gode kamper i høst, bortsett fra Kristiansund, og nå viste vi at spiller godt og få med oss tre poeng, så det er bare å fortsette, så holder vi plassen, sier assistenttrener Lars Petter Andressen. 

- Viktigst at vi vinner

Bakenga scoret det andre målet til TIL etter 34 minutter etter å bli spilt gjennom av Gjermund Åsen.

- Jeg har slaktet Gjermund helt siden Rosenborg-kampen for at han ikke spilte meg gjennom og i stedet skjøt han selv. Jeg var klar og det var bare å sette denne. Gjermund skal ha ære for at han endelig sentret til meg, sier Bakenga og ler. 

Annonse:
Det første målet satte Jostein Maurstad Gundersen inn med hodet etter et frispark fra assistkongen i Eliteserien, Morten Gamst Pedersen (hans niende målgivende), midtveis i 1. omgang. 

- Det er deilig for min egen del å score siden jeg har vært ute i kulden en stund. Men det viktigste er at vi vinner og at vi berger plassen til slutt. Vi er et lag og at jeg kan være med å bidra er selvsagt nydelig, sier Gundersen. 

- Jeg er god på dødball, jeg må nesten få si det, og at vi vinner er bare sykt deilig, legger han til. 

- For en innsats

TIL gikk til pause med 2-0, men etter bare tre minutter av andre omgang scoret Stabæk, men heldigvis ble det ikke flere scoringer i kampen. 

- Det var en slitsom andre omgang. Vi fikk ikke til det vi ville, var fryktelig åpne, mistet ballen altfor lett og måtte løpe veldig mye. Men for en innsats, sier Andressen.

- Vi viste at de kom til å gå ut i hundre og ble litt preget de første minuttene. Men det var deilig å få tre poeng, legger han til. 

Annonse fra Eliteserien: