Unggutter signerte langtidskontrakter

Både Marcus Holmgren Pedersen (19) og Tomas Stabell (17) har skrevet under på kontrakter som gjør at de er TIL-spillere ut 2022-sesongen.

Annonse:

Holmgren Pedersen har vært på banen i ti kamper for TIL i Eliteserien i år og dermed ble han den første fra Hammerfest med spilletid i Eliteserien. Han var også med i Norges tropp og spilte i EM-sluttspillet for G19-landslaget i sommer. 

- Det betyr veldig mye for meg å signere for en så stor klubb som TIL. Det gir meg en trygghet og god tid til å utvikle meg videre som fotballspiller, sier Holmgren Pedersen.

-  TIL-karrieren min har vært en stor opptur og da spesielt det siste året. Det har gitt meg mulighet til å få spille en del i Eliteserien samt så var det en bonus å bli en del av G19-landslaget. Jeg er i et trygt og godt miljø i en fin treningsgruppe, så alt ligger til rette for at jeg skal utvikle meg videre, legger han til. 

- Enormt potensial

Det er i hvoedsak to ting som har gjort at TIL ga Holmgren Pedersen en ny kontrakt. 

- Vi legger vekt på å få frem spillerne fra Nord-Norge og Marcus har tatt store steg det siste året. Vi har gitt han en ny og bedre kontrakt for at han skal kunne være 100 prosent profesjonell fotballspiller og det er to hovedårsaker til det. For det første har han en evne til å jobbe hardt og har veldig gode holdninger, og for det andre så har han et enormt potensial. Kombinasjonen kan føre han veldig langt, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

- Vi har flere spillere på hans alder som ligger i vannskorpen på å bli veldig gode spillerne i Eliteserien. Over tid kan de bli gode brikker i TIL. Og Marcus vet at om man blir det, så kan verden ligge åpen for ham. Det å gjøre det bra i TIL, er døren til alt. Å få ny kontrakt i TIL eller bli solgt. Fokus må ligge i TIL og det må man være tålmodig på, legger han til. 

- En ballvinner

Stabell har også signert ut 2022, og 17-åringen fikk sin debut i Eliteserien mot Vålerenga i april. 

- Han har allerede fått sin debut. Selv om han er en litt annen spiller enn Marcus, som har han mange av de samme egenskapene. Han er veldig klar på at det ligger mye hardt arbeid bak på å nå målene, sier Johansen.

- Tomas er litt utypisk spiller, for den nye generasjonen er ofte lette og tekniske spillere. Tomas er en kraftspiller og ballvinner, og skiller seg ut fra de som vi har utviklet de siste årene. Vi håper han har en spisskompetanse som ballvinner som kan bli hans varemerke samtidig som han utvikler seg på andre område også. 

17-åringen mener TIL er den rette plassen for hans videre utvikling. 

- Dette betyr ekstremt mye for meg, for jeg har jobbet veldig hardt lenge for denne kontrakten. Det gir meg trygghet og nå kan jeg jobbe enda hardere for å bli så god som mulig, sier Stabell.

- TIL er en perfekt klubb for meg med tanke min fremtid som fotballspiller. Jeg har alle muligheter til å utvikle meg videre her. Nå må jeg bare jobbe hardt og så håpe at det blir mer spill i Eliteserien. 

22219C68-155B-47BD-BD7D-E62936855C14
STYRKE: Tomas Stabell legger på litt muskelmasse i styrkerommet.

 

Annonse fra Eliteserien: