- Utrolig bra læring

Lederne for NTG og TIL B er svært godt fornøyd med utbyttet av treningsoppholdet i Tyrkia.

Annonse:

I ti dager har om lag 30 spillere samt trenere, ledere og lærere vært på plass i Antalya for å trene og spillere kamper. 

- Det har vært kjempefint opphold. Det har vært utrolig bra læring å møte god internasjonal motstand, så vi får se hvordan vi ligger an. Spesielt mot Krasnodar i første kamp er et godt bevis for hvor listen ligger og hva vi må strekke oss etter. Det er lærerikt både for spillere og trenere, for det er en lærevillig og seriøs gruppe vi har med. Alle er villig til å jobbe for de andre og folk skjønner at man ikke blir god alene, men at man trenger et lag rundt deg for å lykkes. Det er veldig godt å se, for vi har jobbet mye med det, sier spillerutvikler på NTG, Jonas Johansen. 

- Først og fremst har vi fått hentet referanser på nivået gjennom god matching mot internasjonale lag. Selvfølgelig har vi også vært så heldig at vi har fått lov å leve som toppidrettsutøvere med de fasilitetene vi har hatt her nede med gode baner, god mat og fint hotell. Jeg tror det har vært en fin og lærerik tur for både trenere og spillerne, sier trener for TIL B, Ola Rismo. 

- Jeg er utrolig stolt over guttene. De har virkelig representert TIL, Tromsø og Nord-Norge på en utrolig flott måte. Det er høflig og ærlige gutter som står for noe, legger han til. 

- Gull verdt

G17 var uheldig at dårlig vær gjorde at kampen mot Zenit St. Petersburg ble avbrutt etter en halv time på stillingen 0-0. 

De spilte også mot danske SønderyskE, en kamp som endte 0-0. Der spilte TIL med litt redusert lag, siden det var G19-kamp et par timer senere. Likevel spilte guttene en veldig solid kamp.

- Dessverre ble den første kampen avbrutt, men mange fikk spille mye mot SønderyskE. Vi har fått mye kamptrening i kroppene deres og vi har brukt hele januar til at de skal bli et lag. At de skal forstå rollen sin og hvordan de opptre som lag. Tyrkia-turen har vært perfekt for å sette det ut i praksis. Vi har fått gjort justeringer der og det har gjort at vi har blitt at vi enda bedre på disse tingene på denne turen, sier trener for TIL B, Stian Ryslett. 

Han er ikke tvil om at en slik tur er svært verdifull for de unge spillerne. 

- Det sosiale er også svært viktig. Vi kommer tettere på dem, spillere kommer tettere på hverandre og det gjør at samholdet blir mye sterkere. Det forventes at når du er i TIL, så skal du oppføre deg profesjonelt og det er kanskje lett å gjøre i to dager, men her må du gjøre det i ti dager. De blir utfordret på å spise riktig, trene skikkelig og legge seg til normal tid og jeg er imponert over hvor bra de har representert TIL og NTB, sier Ryslett.

- De har lagt merke til at de omtrent aldri ser A-spillerne utenom treningene, kampene og måltidene. De handler om de bruker mye av tidene mellom til å hvile. Det å få være tett på, se og lære av dem er gull verdt for både oss og spillerne, legger han til. 

- Det er perfekt å ha en slik tur i januar, for da får vi satt det sosiale og de nye 2002-guttene blir kjent med de som har vært her en stund, sier Johansen. 

Tar steg

TIL G19 spilte tre kamper. Først ble det 1-5-tap mot Krasnodar, så 2-2 mot Aserbadsjan sitt G19-landslag før det ble 1-1 mot Lokomotiv Moskva. 

- Jeg håper det gir dem høy motivasjon til å jobbe hardt, for det handler om å ha den indre drive og motivasjon. De blir nok motivert av gode kamper, noe de har spilt her nede. Vi spilte blant annet uavgjort mot Lokomotiv Moskva, som er med i Champions League for ungdomslag. Nå skal vi bare fortsette det gode arbeidet når vi kommer tilbake til Tromsø, sier Rismo.

- Jeg føler at vi tar steg hele veien og at læringsprosessen vi startet med i januar har vi nå kommet godt i gang med og så skal vi selvsagt bli enda bedre. Jeg er imponert over lagmoralen i TIL B, og den trøkken, tælen og det samholdet som de har nå, legger han til.

66D0462A-5010-43B7-B279-4932B01EB20D
G19: De fleste spillere som spilte kampen mot Lokomotiv Moskva. Foto: iTromso.no

Skole

Men det er ikke slik at spillerne slipper unngår skolegang mens de er i Tyrkia. 

- De er elever, så vi har minimum to timer skole hver dag og så må noen gjøre mer om de ligger etter. Vi har veldig disiplin på det, for henger de etter, så får de heller ikke lov å trene, sier Johansen. 

- Samarbeidet mellom TIL og NTG er veldig bra, fordi vi kan ta med lærere og ha skole her i tillegg til at vi får hatt gode møter, treninger, kamper og ikke minst godt kosthold. De har hatt skole hver dag, og jeg syns de er effektive og flinke mens de har skole, så de har fått gjort mye. Det er en viktig at de tar vare på utdanningen sin, sier Rismo.

Se bildeserie fra G17-kampen mot SønderyskeE. 

Annonse fra Eliteserien: