Tusen takk, Morten!

Morten Gamst Pedersens karriere er enestående. Tromsø IL er svært takknemlig for å ha fått lov til å være med på deler av reisen.

Annonse:

Denne uken ble det klart, at Tromsø IL ikke tilbyr Morten Gamst Pedersen ny kontrakt. Gamsten er en av de største i klubbens historie.

Gamst Pedersen ble hentet til Tromsø etter sesongen i 1999. Han spilte da for Vadsø-klubben Norild. Han spilte i TIL-drakten frem til han ble solgt til Premier League-klubben Blackburn. Det året Gamsten ble solgt, i 2004, dominerte han Tippeligaen totalt og var sterkt delaktig til at TIL ble en gullkandidat. 

Årene i Blackburn ble også svært suksessrike. Han etablerte seg etterhvert på laget og ble en Premier League-profil. Hans presatsjoner over mange år i den engelske klubben, gjorde han til en meget populær spiller. Hans lojalitet over mange år, er noe fansen aldri glemmer. Senest i år var han tilbake i Blackburn i forbindelse med et arrangement, og han fikk stor og fortjent hyllest. 

Etter et lite opphold i Tyrkisk fotball, gikk han deretter til Rosenborg. I 2016 kom Morten tilbake til Tromsø og TIL. Selv om hans første sesong etter tilbakekomsten var preget av skader, kjempet Gamsten seg tilbake. I årene 2017-2019 har Morten vært en bærebjelke i laget.

Tromsø IL ønsker å takke Morten Gamst Pedersen for det han har gjort for klubben. I to perioder har han vært en viktig spiller, en humørspreder og bidragsyter utenfor banen. Hans karriere er, i nordnorsk sammenheng, helt unik. 

I klubbens 100-årige historie, vil han stå med gullskrift!

Annonse fra Obos-ligaen: