Trenerløftet på helgetur til Nordreisa IL og Rotsundelv IL

Trenerløftet var i helga (05.06 – 06.06) med trenerutviklerne Espen Pedersen og Truls Jenssen på tur i Nord-Troms med flere happeninger på agendaen.

Annonse:

Trenerløftet i regi av Troms Fotballkrets, TIL, Troms Fotballens venner og Sparebank 1 Nord-Norge var i helgen på besøk i Nord-Troms.

På programmet stod grasrottrenerkurs del 1 og 2, og ikke minst samarbeid/diskusjon med våre kollegaer i Nord-Troms og ei  treningsøkt med Nordreisa IL G 14.

Erfaringsutveksling 

8 trenere fra NIL og RIL deltok på Grasrottrenerkurset lørdag og søndag. I front av kurset går hver deltaker gjennom et E-kurs på hjemmebane. Dette for å være godt forberedt til selve kurset. Begge dagene går man gjennom en teoridel som avsluttes med en praksisdel. I teorien blir det alltid gode diskusjoner om forskjellige temaer.

Det er alltid godt å høre andre treneres erfaringer og ideer som en kan ta med videre i sin egen treningshverdag. Det i tillegg til trenerutviklere som formaner om verdier, god planlegging, aktivitets- og spesifisitetsprinsippene, samarbeid mellom lagene i klubben, 1A og 1 F, differensiering, trenervett, osv.

Praksisøkt 

I praksisen går trenerne sammen 2 og 2, planlegger ei god økt på 20 minutter og da med innhold fra dagens teori. Og la det være sagt, det møtte nysgjerrige og motiverte trenere som gjør en fantastisk jobb for gutter og jenter hver uke, måned og sesonger!  Etter hver praksisøkt får deltakerne gode tips og evaluering på gjennomføringa av de andre deltakerne og trenerutviklerne (4 i tallet). 

Denne helga var også trenerutviklerne i Nord-Troms delaktig både som arrangører og veiledere. De dyktige trenerne Kai-Tore Molund (NIL) og Knut Olav Rønsen (RIL) hadde lagt alt til rette med teorilokaler på Nord-Troms vgs., flotte objekter for praksisen og full bane med nok utstyr. Med disse 2 og Raymond Fredriksen Skjervøy IK har det blitt store muligheter for å ta Grasrottrenerkursene så lokalt som mulig i Nord–Troms.

Treningsøkt med Nordreisa IL

Lørdags ettermiddag ble det også tid til trening med Nordreisa IL G 14. Her kjørte trenerløftet ei økt med vekt på 1 A. Og hvordan medspillere 2 A og 3 A kan vise seg fram med god bevegelse og timing, for deretter å motta ei nydelig pasning. Lykke til i årets sesong Nordreisa IL G 14!!

I tillegg ble det også en tur innom treningsparken i Rotsundelv, nydelig anlegg!

Takk for laget, vi sees igjen!

Annonse fra Eliteserien: