Tre på rad for gulljentene

Med sitt aller første mål på 22 kamper i Piteå Summer Games, sørget Lea Elisabeth Andersen før at TIL-jentene kunne feire gull for tredje året på rad.

Annonse:

Sjekk følgende statistikk:

  • 2017: 8 kamper - 8 seire. Scoret 20. GULL
  • 2018: 7 kamper - 7 seire. Scoret 25. GULL
  • 2019: 7 kamper - 7 seire. Scoret 30. GULL.

Utrolige tall. 22 kamper på tre år i Piteå Summer Games og vunnet absolutt alle. Tromsø IL har tatt kontakt med turneringsledelsen og forhørt seg om det er andre klubber i de 30 årene turneringen har blitt arrangert som har har vunnet tre år på rad i tre forskjellige klasser med samme lag. De vi har snakket med foreløpig kunne ikke gi oss et endelig svar på dette. 

- Altså, tre år på rad med ingen feilskjær. Det er syv-åtte kamper hvert år, så totalt 22 kamper og de fleste er sluttspillskamper hvor det er vinn eller forsvinn, så det er en enorm prestasjon av jentene. Jeg er veldig stolt av jentene, sier trener Kjell Roger Andersen. 

- Det er fantastisk godt gjort siden vi har hatt noen småskader og toppscoreren er på landslagssamling. Så dette var ellevilt, legger han til.

Drømmeøyeblikk

Skarp hadde utlignet til 1-1 ni minutter før slutt, men så tok Lea Elisabeth Andersen ansvar kun tre minutter senere. Fra 25 meter feiet hun ballen opp i motsatt hjørne. En kremmerhus fra midtbanespilleren. 

FYRER LØS: Fra 25 meter setter Lea Elisabeth Andersen ballen i mål på et nydelig skudd.
FYRER LØS: Fra 25 meter setter Lea Elisabeth Andersen ballen i mål på et nydelig skudd.

- Jeg fikk ballen og så jeg at det var plass til å skyte og da bare skjøt jeg. Og jeg traff mål. Selv om det ble et drømmeøyeblikk, så husker jeg ikke stort mer. Plutselig så jeg at alle ble så glad, sier målscoreren.

- Det er helt sinnsykt. En ubeskrivelig følelse, legger hun til. 

Det første målet

Og den store helten er ikke en som ikke stjeler overskriftene når det er snakk om å score mål. 

Av de 74 første målene jentene har scoret over tre år i Piteå Summer Games, er ingen kommet fra Lea Elisabeth Andersen. Men det 75. ble hennes. 

- Jeg kan ikke huske å ha scoret noe mål før, så det er nok mitt første mål her. Jeg bruker ikke å score så mange mål, så når jeg først skulle score, så er det veldig artig at det ble et så viktig mål. 

- Hun spiller ofte midtstopper og siden vi har hatt litt skader, så flyttet vi henne opp på midtbanen. I starten av turneringen spilte hun midtstopper og så har vi flyttet henne opp ved behov, sier treneren.

Byttet ut til kant

Det sto 0-0 til pause, men TIL og spesielt Andrea Birkelund var nær scoring tre ganger. Hun traff tverrliggeren og keeperen til Skarp reddet egen retur på streken. 

JUBLER: Andrea Birkelund kan strekke armene i været i det ballen passerer streken.
JUBLER: Andrea Birkelund kan strekke armene i været i det ballen passerer streken.

Ett minutt ut i andre omgang scoret Birkelund. Da var hun flyttet ut på kant og alene med keeper valgte hun å runde keeperen før hun satte ballen i det tomme målet. Det var hennes tidende i turneringen. 

- Det grepet har vi gjort i det siste kampene, for om hun går seg fast inni midten, så blir det ofte rom på kantene. Hun er jo lynrask, så det passet utmerket, sier  Kjell Roger Andersen. 

Tette oppgjør

I året turnering ble det tre siste kampene svært jevne. De slo Medkila i kvartfinalen 1-0, så ble det 1-0 over Saltdalskameratenei semifinalen før 2-1-seieren i finalen over Skarp. 

- Vi har kjempet i lag og har stått sammen. Vi har et fantastisk lag som er utrolig sammensveiset og det er ekstra digg når vi har kjempet så hardt og vunnet mange tette kamper, sier Lea Elisabeth Andersen. 

- Det ble tre sliteseire i dag, så flere spillere har spilt 150 minutter i dag. Skarp ga oss god motstand og all honnør til dem, sier treneren. 

Neste oppgave for jentene er Gothia Cup.

- Dette var bare oppvarmingen til den turneringen, så nå er de andre lagene advart, sier scoringshelten med et stort smil. 

I fjor var de Norway Cup, men i år går det for seier på dansk jord også. 

FDS_8841
SÅ GLADE: Emma Johansen løfter Lea Elisabeth
​Andersen opp i gledesrusen.
FDS_8850
FEIRER: Jentene er overlykkelige etter det andre målet.
FDS_8856
SEIERJENTENE: Det ble feiret skikkelig etter det andre målet.

 

Annonse fra Eliteserien: