Tre julespørsmål til kjentfolk

Thore Danielsen har levert lange, gode tekster gjennom hele året. Nå har han levert årets siste bidrag, der han har stilt tre julespørsmål til kjente personer fra landsdelen.

Annonse:

Sesongen er over og ventetidene er i gang. Vente på mer fotball. Vente på jul. Og alt annet. Det er lenge å vente til neste sesong. Men så kan vi vel ta noen hvileskjær og bare nyte noen rolige juledager før Gutan igjen går igang med treninger og treningskamper? Så la oss be noen i og rundt TIL om svar på tre julete spørsmål:

1. Hva er på bordet julaften hjemme hos dere?

2. Det artigste er å gi når det er jul. Hvem vil du gjerne gi hva?

3. Hvilken julesang berører deg så mye at du bare må synge med? Selv om du kanskje ikke føler at du kan synge.

Jørn Hoel

NTB_wMV3lkOybm8 (1).jpg
Allsang på grensen program 5. Jørn Hoel. Bildene kan kun brukes av media i forbindelse med omtale av TV 2 eller TV 2s programmer.

Førstemann ut i denne leken trenger vel ingen nærmere presentasjon? Opp til flere har vel sunget med på både den ene og andre låten av denne karen fra "andre sida av brua"? Ekstra matinteressert er han jo også.

Hei igjen. Er i Stavanger og spiller konserter om dagen med Julenatt. Litt spesielt at TIL spilte mot nettopp Viking i dag, og at svigerfaren min, Jan Olav Pedersen, er tidligere spiller på Viking, og har sittet i ledelsen der i de siste 25 årene.

1. Hjemme hos oss er det alltid pinnekjøtt med verdens beste kålrabistappe, mandelpoteter, Mack-øl og akevitt.

2. Elsker å gi gaver, og særlig til min yngste datter og kone. Men må innrømme at jeg ikke ennå har kjøpt noen julegaver. Tar det i siste liten i år, siden jeg spiller Julekonserter tom 22.12.

3. Jeg elsker O Helga Natt med Jussi Bjørling, men må samtidig si at jeg liker «Deilig er Jorden» veldig godt. Det er vel strengt tatt ikke en julesang, men den er vakker...

Lars Espejord

NTB_dJbOQxzFKBw.jpg
Oslo 1986-10-26: CUPFINALEN Tromsø - Lillestrøm (4-1). Glade Tromsø-spillere etter seieren. Her lagkaptein Lars Espejord og ........... FOTO: Inge Gjellesvik

En av cupheltene fra 86. Og stadig innom Alfheim fortsatt. Sikkert også for å se på kamp. Og han drar til med en julegave som mange kunne tenkt seg.

1. Det er ribbe med alt av tilbehør - kraftkost!

2. Stort spørsmål. Hvis jeg hadde makt ville jeg gitt alle som er glad i TIL et heidundrende, godt fotballag i 2022.

3. Det må være "Nordnorsk julesalme".

Gaute Helstrup

gaute.jpg

Treneren kan vel heller ikke slippe unna denne uhøytidelige leken? Og en god dessert er vel ikke ueffent når plassen er berget? At han mener han er nærmere nynning enn sang har vi dessverre ingen bekreftelse på.

1. Pinnekjøtt med tilbehør. Hjemmelaget karamellpudding til dessert, svigermors hemmelige oppskrift.

2. At man får tid i lag med familie og venner er vel den mest verdifulle gaven i jula.

3. Det er en sang fra filmen The Snowman, som setter seg fort i hodet. Tror vi skal kalle det mer nynning enn synging🙂

Øyvind Alapnes

faf.jpg

Så får vi ta for oss sjefen sjøl på Alfheim. Litt overraskende kanskje at han går for litt selvpining lille julaften? At han er den eneste som åpent innrømmer å være en godtegris må tilskrives en forglemmelse av alle andre godtegriser. Vi er nok flere som sniker litt rundt i skap og hyller.

1. Personlig kan jeg leve med både pinnekjøtt og ribbe, men som regel feirer jeg julen med mamma og pappa. Da blir det pinnekjøtt. Skal likevel innrømme at jeg er en godtegris som sniker i alle skap og hyller.

2. Jeg er ofte han som suser rundt på Jekta lille-julaften. Til stressmerte for meg selv og ofte til glede for de som mottar gavene fra meg (blir dyrere enn tiltenkt). Det er dermed problematisk for meg å gi et svar på hva det blir akkurat nå. Mest av alt ønsker jeg å finne en gave som mine tvillingbarn Emma og Albert får stor glede av. Og selv om vi ikke bor sammen, så fortjener også mammaen deres, Sara, en fin gave. Uten det gode samarbeidet kunne jeg ikke hatt den jobben jeg har.

3. Julesanger er ofte det som dytter meg mot den gode julestemningen. Nord-Norsk Julesalme og Fairytale of New York er de beste for meg. Og til tross for at det er omdiskutert; jeg kan synge!

William Johan Frantzen

En annen viktig brikke på Alfheim. Så langt har han sluppet unna mine uhøytidelig intervju. Men det kommer nye tider og nye muligheter. Bare vent.

1. Vi er en stor familie med ulike ønsker på julematfronten så hos oss blir det servert både ribbe, pinnekjøtt, medisterkaker og alt tilbehør som hører med.

2. Nærmeste familie. Å gi opplevelser er alltid en suksess.

3. Wham! - Last Christmas

Ruben Yttergård Jenssen

Tre-Ruben-SideQRfungerer.jpg

Kapteinen slipper ikke unna. Ikke denne gangen heller. Og han lander på en låt som er en sikker allsang hos mange.

1. Pinnekjøtt fra mormor og morfar.

2. Vil gjerne gi ungene mine ei koselig julefeiring.

3. White Christmas er en slager.

August Mikkelsen

NTB_Y8DsvTs1-AE.jpg
Tromsø 20211003. Tromsøs August Mikkelsen scorer under eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø og Haugesund på Alfheim Stadion.Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Årets komet vet hvordan man også kan takle julegaver til noe som også er nyttig for han selv. En herlig vri. Akkurat som når han lurer motspillerne trill rundt.

1. Pinnekjøtt

2. Kjøkkenutstyr til modern som man får bruk for sjøl, ha ha

3. Driving home for christmas eller Rockin around the christmas tree

Jonas Johansen

Jonas er jo en som brenner for aktivitet og trivsel for små og store. Jeg tror det vil komme mange interessante fotballspillere og utøvere innen andre idrettsgrener fra den aktiviteten. En viktig kar også for å få Tromsø høyere opp innen damefotballen.

1. I år er vi hos svigers i Hammerfest. Da er det ribbe som gjelder. Men jeg gleder meg mest til rype andre juledag.

2. Noe guttene mine på 3 og 6 har ønsket seg og se gleden deres når de åpner det.

3. Soleklart Fairytale of newyork med the Pogues. Den synger jeg ofte med min tidligere lagkamerat og venn Christer Johnsgaard.

Mohammed Ahamed Jama

NTB_bmxTSCzqeAY.jpg
Tromsø 20201128. Tromsøs Mohammed Ahamed Jama jubler for seier i 1.divisjonskampen i fotball mellom Tromsø og Ranheim på Alfheim stadion.Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Mo Airways har gått inn for landing. Men Mo er jo den alltid trivelige Mo og slett ikke glemt av de som elsker TIL. Men kanskje et lite forbedringspotensiale når det kommer til sangtekster?

1. Hos oss er det begge deler, alle spiser ribbe uten meg. Jeg er ekstremt glad i pinnekjøtt. Siden jeg er svigermors drøm så lager hun det kun fordi jeg vil ha det.

2. Det artigste er absolutt å gi. Det å gi mine døtre det de ønsker seg til jul og se gleden i deres øyne er en helt ubeskrivelig følelse! Jeg føler meg veldig privilegert til å ha muligheten til å gjøre akkurat det.

3. Lana, min yngste datter elsker På låven sitter nissen, så den synger jeg alltids med på. Jeg kan kun de 2 første versene, så jeg bare mumler resten av teksten...

Så et knippe tidligere TIL-spillere. Alle har de gitt oss som elsker TIL mange gode øyeblikk. Hver på sitt vis.

Roger Lange

NTB_4ptNoYQzOH0.jpg
TRONDHEIM 20010506: Fotball, eliteserien. Rosenborg - Tromsø 3-0, Lerkendal stadion. Harald Martin Brattbakk, Rosenborg, i duell med Tromsøs Roger Lange t.v. Foto: Gorm Kallestad / NTB

1. Ribbe og pinnekjøtt. Bare MÅ ha Begge deler.

2. Det viktigste er å gi noe som er nyttig. Og aller helst til noen som trenger det. Tipset mitt er Kirkens Bymisjon.

3. Er ikke noen stor fan av julesanger. Men hørte Boyzvoice med Let me be your father X-mas her om dagen. Går enda å nynner på den.

Thomas Hafstad

NTB_NzRhHqB9BZc.jpg
TROMSØ 20070422: Thomas Hafstad, Tromsø I.L., i eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø og Start i Tromsø søndag kveld.Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB .

1. Pinnekjøtt fra Mydland og drikke fra Mack.

2. Skulle gjerne sett at vi gir flere vaksiner til andre deler av verden  med det første.

3. Fairytale of New York. Soleklart førstevalg. Kan synges både høyt og uten å kunne teksten helt.

Morten "MP" Pedersen

js3DSzgsLJ4.jpg
Tromsø 20040412Spillerportrett: Morten Pedersen, TromsøFoto: Tor Richardsen / SCANPIX

1. Ribbe med masse godt tilbehør.

2. Jeg vil pakke inn leker og klær og gi til barn som ikke har det så greit.

3. En stjerne skinner i natt.

Ole Martin Årst

pmSQVwoYT3I.jpg
Tromsø 20040531 Fotball. Tromsø - Vålerenga 2 - 0. F.v. Morten Gamst Pedersen, Bjørn Johansen (1-0) og Ole Martin Årst (2-0) jubler etter tippeligakampen mellom Tromsø og Vålerenga på Alfheim stadion i Tromsø mandag.Foto: Tor Richardsen / SCANPIX

1. Det er alltid pinnekjøtt hos oss.

2. En trygg og god jul til alle som savner det. Gjerne gjennom Kirkens Bymisjon.

3. O helga natt er den ultimate julesangen for meg.

Hege Lanes Steinlund

NTB_P16O75M3BIs.jpg
OSLO 20101114.Strømsgodset - Follo 2-0 i cupfinalen 2010 på UIlevaal Stadion. Strømsgodset er norgesmestere i fotball.Linjedommer Hege Lanes Steinlund og dommer Tom Harald Hagen før cupfinalen 2010 i fotball mellom Strømsgodset og Follo søndag. Foto: Heiko Junge / NTB

Neste ut er en person jeg lenge har hatt på lista over de jeg bare måtte få gjort et intervju med. Og det fikk jeg til for noen uker siden. Resultatet av dette kommer på til.no om ikke så alt for lenge. Dette er en tøff dame og en pioner på så mange slags vis.

1. Norsk ribbe, svensk julskinka, Jansons frestelse, köttbullar og ulike sildesalater/silderetter.

2. Jeg er veldig glad i julen og ønsker at alle skal kunne feire en fredelig jul. Det beste jeg kan gi er gode juleminner til familien.

3. O helga natt er det ingen som slår. Jag synger med av full hals og det er absolutt ikke vakkert! Når jeg var liten syntes jeg alltid synd på Vesle Jensemann i Alf Prøyses «Julepresangen».

Arne Jonny Johnsen

264871291_10165778190045024_8963149167090837346_n.jpg
(Bildet er hentet fra Facebook)

Denne spørsmålsrunden kunne jo ikke bli komplett om jeg ikke tok med en ivrig supporter eller tre. Dere har sett han i TV-ruta fra mer enn en arena.

1. Ribbe og pinnekjøtt.

2. En drikke og/eller matopplevelse til en god supporterkollega som liker god mat/drikke.

3. Fairytale of New York med The Pogues.

Sistespørsmålet dreier seg jo om musikk. Så derfor runder vi av denne teksten med musiserende som alle har et hjerte for TIL.

Hogne Rundberg

NTB_ZuZNNMq7ULE.jpg
Violet Road foran Operaen - der de avrunder i januar neste år etter en solid høstturné rundt i hele landet. F.h. Halvard Rundberg, Håkon Rundberg, Kjetil Holmstad Solberg, Hogne Rundberg og Espen Høgmo. Foto: Gitte Johannessen / NTB

1. Ribbe OG pinnekjøtt med diverse tilbehør.

2. Synes det er artigst og gi bort opplevelser. Enten konsertopplevelser eller andre kule ting. Men det aller artigste er og gi gava til ungan i familien. Da må det helst være nokka ordentlig som man kan ha i sving allerede på Julaften.

3. Eg syng med på alt 😂 Er spesielt glad i «Nord-Norsk Julesalme» og «Deilig er Jorden»

Anne Nymo Trulsen

253182068_10160332232705021_2448131677680982010_n.jpg
(bildet er hentet fra Facebook)

1. Hvis eg får bestemme: pinnekjøtt og kålrabistappe!

2. Vil helst gi av min energi og mi tid til familien og nære venner.

3. Mange. Vanskelig å velge. Men for tida er det O Signa natt, (O helga natt) nynorsk tekst av Edvard Hoem.

Brynjulf Bjørklid

bb2.jpg

1. I de årene jeg var en slags sjef på kjøkkenet julaften, ble det pinnekjøtt. Det slo an hos ungene, og senere ville de ikke ha noe annet. Gjerne flere ganger utover vinteren. Årlig diskusjon om røkt eller urøkt var best, eller like godt og begge deler takk. Om hvor lenge det skulle ligge i vann. Om rist var like bra som pinner fra skogen. Hvordan stappa skulle prekeveres og så videre. For oss voksne var akevitten viktig, så viktig at noen av oss gikk over til alkoholfritt øl for å kunne ta et par ekstra. Til dessert var det alltid en frisk fruktsalat, perfekt etter saltet, syntes vi.

Nå om årene reker jeg mer rundt og tar det jeg får, men det blir nok pinnekjøtt i år også. I oppveksten i Tromsø hadde vi alltid koldtbord. Varmrettene, og rypene, kom senere i jula. I studietida jobbet jeg som postsjåfør. Husker en gang jeg hadde oppdrag på Kvaløya på julaften, og fikk et solid stykke kveite av en kunde, som julegratiale liksom. Stas å ta med seg hjem til ho mor. Gode minner.

2. Jeg er dårlig på gaver, i den forstand at jeg syns det er vanskelig. Blir gjerne med på en spleis for å slippe litt unna. Har vel prøvd å gi mine nærmeste noe de ønsker seg, eller en kombinasjon av ønsker og nytte (at det er en nyttig ting kan ingen komme fra). Vil i hvert fall ikke prakke mine greier på andre, f eks bøker og musikk. For meg handler julegaver mest om barn og barnebarn. Åpne gaver (gavekort o.l.) kan være helt ok til voksne. Og vin så klart. Jeg har flere fotballinteresserte i familien, men gir dem ikke Jag är Zlatan, Fever Pitch (Hornby) eller Solstad & Michelet sine VM-bøker av den grunn. Jeg eller noen kunne jo gitt bort TIL sin nye tredjedrakt til Ole Martin Årst (men så på TV at han hadde fått den allerede). I tilfelle burde det fulgt med en slags beklagelse for at han ikke var på banen på Ullevaal i 2012, slik at den delen av historien kunne blitt annerledes :)

3. Har et sløvt forhold til tradisjonelle julesanger. Men av en eller annen grunn tar jeg meg i å ville synge med på Deilig er jorden (den er jo fin, da). Gjerne en andrestemme, som går i ball fordi jeg ikke husker den eller aldri har lært den. For meg er den optimale fred på jord-sangen imidlertid Last Night I Had The Strangest Dream (ikke den svenske versjonen, I natt jag drømde). Hører den gjerne med Johnny Cash eller John Denver, eller Simon & Garfunkel. Den sangen kan jeg synge med på. Og så liker jeg alle barnejulesangene, med unger tilstede så klart. Prøysen forever. Cornelis Vreesvijks Josef og Maria er vel litt alternativ, men den tror jeg også jeg husker teksten på. Nordnorsk julesalme kunne jeg før i hvert fall. Men nå har det vel gått en slags inflasjon i den, så jeg styrer unna. Eventuelt hører jeg den med Marit Sandvik, hun tromsøværingen fra Harstad som ofte sitter i COOP-svingen og er høyrøstet :)

Pål Moddi Knutsen

NTB__tHgie9TD24.jpg
Oslo 20170128.Moddi før første del av Spellemann 2016, som foregår på Sentralen i Oslo lørdag ettermiddag.Foto: Audun Braastad / NTB

1. Jeg feirer nesten aldri jul på samme sted to ganger, men det er foruroligende mye pinnekjøtt ute og går. Jeg forsøker så godt jeg klarer å holde meg til grønnsakene. I alle fall så lenge ungene ser på.

2. I år gir jeg lillesøster nye piggdekk til bilen, solcelleaksjer til onkelungene og en god slump til UNICEF sitt arbeid med å vaksinere mennesker verden over.

3. Jeg er ikke noen fan av jul, men Ellen Sofie Hovlands "Nå kommer jula til alle" er en tekst jeg kan kjenne meg igjen i, med sørpe, stress, ensomhet – og et bittelite glimt av håp for årets mørkeste måned.

Så kan jo hver og en som leser dette komplementere sin julespilleliste med låter som er nevnt her.

 

Med dette takker jeg av for i år og ønsker alle god jul. EYA TIL.

Annonse fra Eliteserien: