Legger opp ved sesongslutt

Tom Høgli (34) skrev under på en kontrakt ut 2020 da han kom tilbake til TIL, men han har bestemt seg for å legge skoene på hylla når årets sesong er over.

I formiddag fortalte han sine lagkamerater om sitt valg. At han avslutter arbeidsforholdet som spiller i TIL to år før kontrakten går ut. 

- Avgjørelsen var paradoksalt nok både enkel og vanskelig. Vanskelig fordi man må slutte med det som har vært jobben min i hele mitt voksne liv. Enkel fordi jeg innerst inne vet at det er det eneste riktige å gjøre slik situasjonen er og har vært, sier Høgli. 

Kroppen sier stopp

Han har lyttet til kroppen og bestemte seg for at helsen kommer først da han tok sin avgjørelse. 

- Grunnen til at avgjørelsen er tatt, er at kroppen dessverre ikke klarer å gjøre det som skal til for å prestere på toppnivå. Tilbakevendende muskelskader gjør at jeg ikke ser det som hensiktsmessig å gå løs på en ny sesong. Klubben kan heller hente inn en erstatter som de vet kan levere uke inn og uke ut.

Annonse:
Men nå blir fokus på å hjelpe klubben i de resterende kampene i 2018.

- Jeg ønsker å fokusere 100% på det sportslige ut sesongen. Vi er inne i en bølgedal og det skal jeg bidra til at vi kommer oss ut av, sier 34-åringen.

- En ære

Det er ingen tvil om at "Super-Tom", som supporterne har kalt ham, har satt sine spor i klubben etter han kom tilbake til TIL etter utenlandsoppholdene i Belgia og Danmark. Han står bak oppstarten til to lag, et gatelag og et for å fremme inkludering i samfunnet. Dessuten har han vært primus motor for å få på plass et samarbeid med organisasjonen MOT. 

Det har ikke blitt så mange kamper i Eliteserien i år, men han kommer helt sikkert til å bli savnet både i garderoben og ellers på stadion. 

- TIL har selvsagt betydd enormt mye for meg. Både på og utenfor banen. Å gå inn på alle minner og personer som skal takkes, må jeg heller komme tilbake til, sier Høgli.

- Jeg vil takke for at jeg fikk muligheten til å spille for denne fantastiske klubben i to perioder. Det har vært en ære. Takk til absolutt alle som er en del av Tromsø Idrettslag, legger han til.

- En av de beste

Klubben er også veldig takknemlig for alle hans bidrag.

- TIL har all grunn til å takke Tom for hans innsats både på og utenfor banen. Han har vært en av de beste spillerne som har spilt for TIL, og han kan i tillegg se tilbake på en fin karriere i utlandet og på landslaget. De fleste kjenner hans samfunnsengasjement som har bidratt til å knytte fotballen tettere til samfunnet, og som har gitt litt oppmerksomhet til mennesker som trenger det, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen.

- Vi hadde håpet å ha med Tom helt til 2020 og 100 års-jubileumet, for han er en god fotballspiller og en fantastisk person å ha i miljøet vårt. Men når kroppen til Tom ikke lystrer slik den har gjort for han i så mange gode fotballår, har vi stor forståelse for at han legger skoene på hylla etter denne sesongen, legger han til.

Men det er mulig at han blir å se i den røde og hvite drakten likevel. 

-  Selv om det ikke blir mer eliteseriefotball på Tom fra 1. januar er jeg sikker på at manager på old-boys laget, John Werner Larsen, står klar med en livstidskontrakt, slik at skoene ikke trenger å bli plassert helt bakerst på hylla, sier Johansen med et smil.

Annonse fra Eliteserien: