Tom var Ernas assistent

TILs samfunnskontakt, Tom Høgli, deltok på fotballkamp mellom regjeringen og Fredrikstads Gatelag. Han fikk æren å være statsminister Erna Solbergs assistenttrener.

Annonse:

Under den forrige nasjonale turneringen, som ble arrangert på Hamar, var en del av førstepremien å få lov til å spille kamp mot regjeringen. Derfor var det Fredrikstad som stod på motsatt banehalvdel på Ullevål.

- Det var en veldig fin opplevelse og et utrolig flott arrangement. Artig at regjeringen ble med på dette og jeg tror de synes det var gøy å være med, sier Høgli.

- Personlig synes jeg det var stort å få ta så sterkt del i arrangementet og jeg fikk en god prat med både statsministeren og flere av statsrådene. Fredrikstad vant kampen fortjent og jeg var imponert over nivået på laget. Likevel vil jeg gi skryt til regjeringen for strålende innsats. For flere av dem var det første gang på mange år at de hadde rørt en ball, legger han til. 

Hyllest til alle

Det at selveste regjeringen inviterer til fotballkamp, på nasjonalarenaen Ullevaal Stadion, er et bevis på at det arbeidet Fotballstiftelsen, Bymisjonen, Frelsesarmeen og andre organisasjoner gjør innen gatelagsfotball, blir lagt merke til og anerkjent. 

Utvikligssjef i Fotballstiftelsen, Selim Emeci, var fornøyd med arrangementet og sier at hensikten med kampen var å gi annerkjennelse til alle gatelagene i Norge og den gode jobben som gjøres. 

- Det var FFKs gatelag som spilte kampen, men dette var også en hyllest til alle våre gatelag og spillere for den jobben de gjør hver dag for en rusfri hverdag og et bedre liv. Det er også en anerkjennelse av alle menneskene med et hjerte for gatelagene, de frivillige som er med å skape de trygge og gode arenaene for våre spillere, kommunene som bistår oss og våre samarbeidspartnere som gjør det mulig å tilby et fullverdig fotballtilbud til 19 lag og over 250 spillere hver uke, sier Emeci.

- Gatelagsfotballen er en enorm mulighet til å inkludere enda flere inn i idretten. Miljø og kameratskapet som fotballen kan tilby, betyr mye for svært mange. Dette er det også forsket på, sier Høgli.

Sterkere miljø

Tromsø IL ønsker å være en bidragsyter til at Nord-Norge skal få et enda sterkere og mer sammensveiset miljø for gatefotballen.

- Per i dag er det fire lag i Nord-Norge. Bymisjonen i Tromsø (som startet opp allerede i 1999), TIL, Glimtvis (samarbeid Bymisjonen i Bodø og Glimt) og Armeen Harstad (driftes av Frelsesarmeen). I tillegg er Sortland i startgropa og vi ønsker å hjelpe dem med å komme i gang, sier Høgli.

- Gatefotball er en viktig aktør i velferdssamfunnet, fordi den tilbyr både trygghet, kameratskap og folkehelse i samme pakke. Potensialet er enormt og hvis vi kan bygge enda sterkere samarbeid mellom kommune, organisasjoner og idrettslag, vil det være med å løfte livsgleden og motivasjon til mange, legger han til. 

Høgli mener Nord-Norge bør gå sammen og lage en egen serie innen gatefotball. 

- Det er på høy tid at vi får laget en egen serie. Det har de sørpå og det fungerer utmerket. Utfordringen er økonomi og reiseavstand. Det mest realistiske er kanskje å ha noen miniturneringer hvert år og lage en serie ut av det. I år arrangerer Bodø ei turnering i november og det er en kjempefin start.

Annonse fra Eliteserien: