Tom-Erik ny fysioterapeut for Gutan

Tom-Erik Richardsen har takket ja til å bli fysioterapeut i Tromsø IL.

Annonse:

Einar Hauglid gir seg i apparatet rundt A-laget og ny mann er Tom-Erik Richardsen.

- Jeg er så heldig at jeg kjenner Tom-Erik fra mange år tilbake, fra da jeg var daglig leder i TUIL. Allerede da var han på vei opp der, startet sin karriere som fysisk trener og fysioterapeut mens han enda var en ung spiller. Slik som jeg kjenner han, er han en som går all in, og jeg er glad for at han har en entusiasme og positiv energi som spillergruppa kommer til å dra mye nytte av, sier sportssjef Svein-Morten Johansen. 

- Et steg opp

TIL får inn en fysioterapeut som har spilt fotball på toppnivå i en årrekke og også vært fysioterapeut i mange år i TUIL.

- Jeg har en bakgrunn fra TUIL siden 1996 og var spiller i elleve år. Jeg har vært assistenttrener i ett år og fysio i mange år. Jeg har sett opp til TIL siden jeg har vært bitte liten, så for meg er dette veldig stort. Jeg ser virkelig frem til å begynne, sier Richardsen. 

- Jeg har vært i en fantastisk klubb i mange år, men nå får jeg mulighet til å ta et steg opp og det trigger meg. Det er mye spennende på gang i Tromsdalen, men dette blir på et annet nivå, og det er jeg veldig nygjerrig på. Jeg kjente på det da jeg kom inn her, at jeg kjente mange som er her og det ga en god følelse. Det ble en positivt opplevelse og jeg vil være en del av TIL, legger han til. 

- Viktig med fotballforståelse

Det er ikke tilfeldig at TIL ønsket at Richardsen tok turen over brua. 

- Vi driver med toppidrett og det er klart at når vi nå måtte erstatte Einar, så var det viktig med en som hadde erfaring innenfor fotballen. Simo har en helhetstanke rundt fotball, og derfor er det viktig at vi har folk som enten har spilt eller har en fotballforståelse. Han har spilt på på toppnivå lenge og vært innenfor yrket også i lang tid, så det hadde stor betydning for oss, sier Johansen. 

TIL har en lokal spillerprofil og skal ha 50 prosent av spillerne nordfra. Nå henter de en lokal gutt fra Ramfjord til støtteapparatet. 

- Det er viktig at vi som klubb klare å investere i dyktig lokal kompetanse, sier Johansen. 

Annonse fra Obos-ligaen: