To blad Yttergård Jenssen på tur til Senja

Ny og siste tur før sommerferien på prosjekt «Fotballen på Senja» er gjennomført i Vangsvik med skolen og Tranøy BK og Medby med skolen og Søndre Torsken IL.

Annonse:

Trenere denne gangen var Truls Jenssen og sønnen Ulrik Yttergård Jenssen (tirsdag 22.06).

I Vangsvik ble vi møtt av ildsjel Aleksander Bergheim (ex Ulfstind!) i full gang med å sette opp 3-er bane på et nydelig anlegg. Rektor på skolen Ulf Fredriksen var også i velkomsten. Spesielt hyggelig da Ulf og Truls studerte sammen på Tromsø Lærerhøyskole midt på 80-tallet.

Det ryktes at dette kullet med studenter har vært et de beste som har gått på Høyskolen! Etter hvert dukket det opp 36 spillere fra skolen og barnehagen, vi nevner at også her var det flott konsentrasjon og innlevelse fra spillerne. Mange foreldre og lærere var også møtt opp. Det ble 2 nydelige timer i fotballens ånd på stadion. Øvelser, spill, positivitet, frukt, ryggsekker til alle og lagbilde! 

Takk for laget så langt Tranøy BK!

Etter Vangsvik ble det retning Medby for 2 blad Jenssen. Igjen må det innrømmes at Jenssen aldri har vært i dette området. Bare kjøreturen er en fantastisk naturopplevelse. Vel framme i ballbingen ved Medby blir vi møtt av kontakten fra Søndre Torsken IL Eirik Hamsund med fortid i fotballsammenheng fra Fauske Sprint. Sammen med Eirik er det flere voksne som følger treninga med 11 ivrige barn. 

Før og etter økta er det hyggelig å mimre med de som kjenner klubbens historie og bragder helt oppe i 3. divisjon! Det er gode minner med god fotball og mye folk på kampene. Er det mulig å gjenskape? Antagelig veldig vanskelig, men fotball for barn og ungdom skal en klare! De 11 oppmøtte spillerne fikk sin dose med basisøvelser, spill, stafett, frukt og saft, lagbilde for evigheten og ryggsekk. Våre 2 trenere trivdes og det gjorde spillerne også!

Takk for laget for denne gang Søndre Torsken IL!!

Etter seks klubb- og skolebesøk på Senja sitter vi igjen med god følelse med hensyn til de gjennomførte øktene, møte med folk, ildsjeler og ikke minst spillerne som har møtt med stor iver, konsentrasjon og glimt i øyet. Det vi lurer mer på er om det bidrar til flere påmeldte lag og mer samarbeid klubbene imellom?

Vi satser på det! Det vi vet er at flere av klubbene med trenere vil ta tilbudet om å gå på gratis Grasrottrenerkurs. Trenerløftet vil i løpet av høsten ta turen til Senja å kjøre kurs for de som ønsker det. Drømmen er å samle 10 - 20 trenere på kurs på egnet plass.

Mer info om kurset kommer.

Annonse fra Eliteserien: