Hat trick for Mush

Mushaga Bakenga gikk opp til eksamen og sto med glans. Det ble tre scoringer på tre sjanser da Gutan slo TUIL 5-0.

TIL spilte treningskamp mot TUIL på Alfheim i ettermiddag og Bakenga scoret hat trick ved å score de tre første i 5-0-seieren. De to siste ble satt inn av Mikael Norø Ingebrigtsen og Hans Norbye. 

- Det er godt å score tre mål. Det er også godt å vise at jeg kan sette ballen i mål, ikke bare på fire mot fire eller seks mot seks på trening, men også på stor bane, sier Bakenga.

Alle målene kom inne i femmeteren. 

- Jeg skulle gjerne hatt noen sjanser til, for da kunne det fort blitt noen flere mål. Spesielt pasninger gjennom, for det er den type mål jeg er mest glad i å score. Men jeg tar gjerne noen Ruud van Nistelrooy-scoringer også, legger Bakenga til. 

Eksamen

Sesongen har ikke gått helt som tenkt for TIL-spissen, men et hat trick gjør alltid godt for en spiss. Samtidig er han ikke bekymret, for sjefen selv har tro på Bakenga.

- Det er alltid deilig å score for oss spisser som lever av å score mål. Spesielt i kamp, for det er det som er eksamen. Det vart fint å bestå. Denne kampen er var viktig for oss som ikke har spilt så mye, slik vi kan vise at vi er klar, sier Bakenga. 

- Simo vet at jeg kan, for han er den som har hatt mest tro på meg i denne perioden her. Bare jeg fortsetter å levere som i den kampen her, kan det bli artig fremover. Det er fint å melde seg på, og at man har en spiss i Mush også. Nå fikk de som tok turen se at jeg kan score, legger han til. 

Annonse:
Det betyr at spissen så absolutt melder seg på foran den siste tredjedelen av sesongen.

- Det er typisk at spisser plutselig begynner å score igjen. Det eneste rådet jeg kan gi er at det alltid vil være perioder hvor målene ikke kommer, men man må fortsatt ta løpene og jobbe like hardt, så vil målene komme. Jeg er veldig glad på hans vegne at han fikk dem i dag, sier trener Simo Valakari. 

- Spissene vil score, og de ønsker å score, men de kan også gjøre mye annet bra for laget. Han har gjort det og jeg er veldig fornøyd med ham. Jeg er sikker på at han vil snart score en del mål, for han er en god spiller, legger han til.

- Bra fotball

Treningskampen over 3x20 minutter tok TIL svært seriøst. 

- Dette var en ekte kamp siden vi spilte med dommere og vi spiller hver eneste kamp for å vinne. Det var mer enn bare en trening. Det var til tider bra fotball, men det jeg er mest fornøyd med, er innstillingen og hvor profesjonelle spillerne er. I dag var et godt bevis for nettopp det. Vi gikk på banen for å gå på jobb og det er ikke alltid like lett i slike kamper. En veldig solid kamp fra alle, sier Valakari. 

- Det er deilig, spesielt når vi spiller 3x20 minutter, for da blir det veldig intensivt. Det blir nesten litt hardere enn en vanlig kamp, så det gjør bare godt, sier Bakenga. 

Annonse fra Eliteserien: