TIL samarbeider med kulturinstitusjoner

Denne uka skal TILs Morten Giæver være til stede på flere forestillinger i samarbeid med TIFF junior og Hålogaland teater.

Annonse:

TIFF junior, Tromsø internasjonale filmfestivals barnefilmfestival, viser Bare Charlie, en barnefilm som handler om kjønnsidentitet og fotball.

I den forbindelse skal TIFF Junior og TIL samarbeide på skolevisninger torsdag og fredag, der TILs Morten Giæver vil innlede til filmen. TIFF Junior viser også filmen for alle på søndag.

FILM: TIFF Junior viser filmen Bare Charlie.
FILM: TIFF Junior viser filmen Bare Charlie.

Filmen handler om 12 år gamle Charlie som er skolens store fotballstjerne. Men Charlie bærer på en stor hemmelighet. Hun er egentlig en jente, innestengt i en guttekropp. Charlie står ovenfor et stort dilemma: Skal hun leve opp til sin fars forventninger, eller skal hun få leve som seg selv, fullt ut?

- Bare Charlie er en viktig film for mange i byen vår. Den tar opp et tema vi ikke ofte ser på kino. I tillegg er det en kjempegod film. At TIL er med og setter fokus med Mortens innledning, viser at verden går videre, og at fotballen tar tematikken på alvor. Det er vi stolt og glad for, sier festivalsjef TIFF Junior, Astrid Aure.

Er det plass til alle?

Samtidig har TIL et lignende samarbeid med Hålogaland Teater med forestillingen Ingen er homo i 2. divisjon. Det blir skoleforestilling fredag og åpen forestilling lørdag, der Giæver vil være med etter forestillingen på ettersnakk.

- Det er positivt og berikende for oss å samarbeide med idretten om et så viktig tema. Vi håper på gode samtaler etter forestillinga. Kanskje vi kan være med på å skape refleksjon og kanskje endre noen holdninger? Vi ser fram til samarbeidet med TIL og HT, sier teatersjef ved Hålogaland Teater, Ketil Høegh.

Forestillingen handler om Kristian som er homo og er lidenskapelig opptatt av fotballklubben sin. Fotball handler om samhold, felleskap og lagånd, for på et fotballag skal alle ha sin plass uansett. Eller, er det sånn?

Publikum møter karakteren Kristian Andersen som er fotballsupporter for Raufoss Fotball og som historien blir til igjennom. Kristian er ute på foredragsturné i regi av Norges Fotballforbund og FRI – Foreningen for kjønns og seksualitetsmangfold. Han snakker om homofili i fotballen, og diskuterer hvorfor det er så vanskelig å stå fram som homofil dersom man er fotballspiller. Ingen har stått fram ennå. Når faller denne siste bastionen for gammeldags maskulinitet?

- Positiv energi

Giæver mener det er viktig at TIL bidrar når så viktige tema blir tatt opp.

- Vi er en stor og tydelig aktør i samfunnet i hele Nord-Norge. Vi har en unik mulighet til å gå foran som et forbilde innenfor disse teamene. Vi skal være inkluderende og et sted hvor du kan føle deg hjemme og trygg uansett hvor du kommer fra og uansett legning, bakgrunn og kjønn.

- Det er viktig at slike tema blir belyst for det er bra at folk føler seg fri og kan både elske hvem som helst og være hvem som helst. Det ligger utrolig mye positiv energi i frigjøring. Og fotballmiljøet er et miljø som fortsatt har en ganske lang vei å gå, legger Giæver til.

Åpne visninger

Bare Charlie:

Søndag 8. september kl 12:00 på Aurora kino Fokus

Aldersgrense: 9+ år

http://www.tiffjunior.no/2019/filmer/bare-charlie

Ingen er homo i 2. divisjon:

Lørdag kl 21:00 på Hålogaland Teater.

https://halogalandteater.no/produksjon/2019/ingen-er-homo-i-2-divisjon

Annonse fra Obos-ligaen: