Tester seg mot belgisk motstand

TIL C og TIL D reiser i dag il Nederland på treningsleir og der vil de få bryne seg på hva belgisk ungdomsfotball har å by på.

Annonse:

For selv om lagene skal bo på en campingplass i Nederland, så skal de spille kampene mot belgisk motstand. De to første kampene i Belgia og de to siste i Nederland. 

TIL C (bildet) og D har de samme motstanderne og møter Club Brugge i morgen, RSV Roeselare søndag, KV Oostende tirsdag og KV Kortrijk onsdag før det blir avreise torsdag. 

- Vi får veldig gode referanser mot god internasjonal motstand og dessuten er det en del av akademiklassifiseringen, for vi må ha tre kamper i året mot utenlandske lag, sier trener for TIL C, Mikael Raimo Johnsen.

- For oss handler en slik tur om å få best mulig motstand, slik at vi kan få gode referanser på hvor bra nivået er på topp utenlandsk motstand. Vi ser frem til å møte flere gode motstandere som vil utfordre oss enormt og som vil kreve at vi presterer høyt for å konkurrere på deres nivå. Dette blir veldig spennende for våre gutter, sier trener for TIL D, Christian Jensvold Markussen.  

- Noe å strekke seg etter

Trenerne er klare på at slike turer er svært viktig for spillerne slik de får et internasjonalt referansenivå.

- Belgia er en topp tre-nasjon i verden, så vi kommer til å møte gode lag. Dersom vi klarer å takle varmen som er der nede nå, så tror jeg vi får mange gode opplevelser, sier Johnsen.

- Det er svært viktig for guttene å få et inntrykk av hvordan nivået er utenfor våre landegrenser. Dette gir utvilsomt spillerne mer å strekke seg etter i treningshverdagen og i kamper. Ved å få en referanse på hvor gode ferdigheter en jevnaldrende i Europa har, så skapes det en større forståelse for hvor mye arbeid som kreves, og hva det vil si å være god på en ferdighet på et internasjonalt nivå, sier Markussen.

 

- Bygger relasjoner

En slik tur er også viktig for samholdet. 

- Det er kanskje det viktigste av alt at guttene får bo og være tett på hverandre. Det blir enda bedre kjent med hverandre. Så vi startet opp allerede i forrige uke med treninger og vi kan lett se at de gleder seg veldig til turen, for vi har aldri hatt en bedre treningsuke enn denne uka, sier Johnsen.

- En slik tur er enormt viktig for å få spillerne tettere knyttet sammen. Spillergruppen består av få spillere på hvert årskull, det vil si at det er enda viktigere å bli kjent med spillerne i aldersgruppene rundt, både for å lære av hverandre, men også for å prestere bedre sammen som et lag. Det å føle tilhørighet til gruppa og klubben er svært viktig for oss ettersom vi vet betydningen av sterke relasjoner i et lagspill som fotball, sier trener for TIL D, Eirik Sande Kristoffersen.

 

Annonse fra Obos-ligaen: