Tapte på Aspmyra

TIL gikk på et 0-4-tap for Bodø/Glimt på Aspmyra i kveld.

Annonse:

Til tross for tapet beholder Gutan 12. plassen på tabellen med 22 poeng og har nå ett poeng ned til Mjøndalen og Ranheim og to poeng ned til Sarpsborg 08. Det er fortsatt tett oppover på tabell også, det er seks poeng opp til Haugesund, som er nummer åtte. 

Neste helg kommer Kristiansund på besøk og tre poeng der ville smake svært godt. 

Tidlig scoring

Vertene tok ledelsen allerede etter vel ett minutt. Håkon Evjen sendte Philip Zinckernagel helt alene gjennom og han chippet ballen over TILs keeper og scoret. 

Etter åtte minutter ble ballen slått opp til Runar Espejord og han tok ned ballen på brystet før han hælsparket ballen til Fitim Azemi, som dessverre ikke fikk skikkelig trykk på skudd og det ble greit å redde forsøket. 

Omgangen var 14 minuter gammel da TIL kombinerte seg fint fremover på venstresiden og Juha Pirinen slo inn. Dessverre klarte Brede Moe å forstyrre Azemi så mye at han ikke kom først på ballen. 

To minutter senere ble ballen slått inn fra høyre og Vegard Leikvoll Moberg kom ikke over ballen og han headet over TILs mål. 

Glimt var nær 2-0 etter 19 minutter, men Gudmund Broks Kongshavn gjorde en strålende redning på skuddet fra Zinckernagel. 

Doblet ledelsen 

Halvveis i omgangen sto det 2-0. Glimt kom fremover med mange mann og de rullet opp fra venstre til høyre. Så ble ballen slått inn i feltet og der styrte Evjen ballen i mål ute ved stolpen. 

Bare ett minutt senere kunne det stått 1-2. Et frispark ble slått inn av Robert Taylor og Jostein Gundersen gikk opp og headet ballen i stolpen fra 12 meter. 

Jens Petter Hauge ble spilt gjennom etter 29 minutter, men han satte ballen til side for stolpen.

Syv minutter før pause fikk Glimt frispark fra 17 meter. Zinckernagel traff oversiden av tverrliggeren. 

Fire minutter senere prøvde Taylor seg fra nærmere 30 meter, men ballen gikk rett på Glimts keeper. 

Nye scoringer

Kun ett minutt ut i andre omgang dro Zinckernagel seg inn i feltet, før han siktet mot motsatt hjørne, men Kongshavn reddet og slo til corner. 

Hauge prøvde å sette ballen i det lengste hjørnet etter 54 minutter, men han traff dårlig og ballen gikk fire meter utenfor fra 10 meter. 

Tre minutter senere skjøt Zinckernagel nok en gang, men fra skrå vinkel og Kongshavn reddet forholdvis greit. 

Et kvarter ut i omgangen sto det 3-0. Leikvoll Moberg var heldig da han fikk med seg ballen inne i feltet og skjøt via et TIL-bein slik at ballen gikk en bue over keeper og i mål. 

Det tok kun fire minutter før det sto 0-4. Zinckernagel sto alene på bakre stolpe og hadde en enkel jobb med å sette inn ballen. 

Nær scoring

Elleve minutter før slutt prøvde Fredrik Bjørkan seg, men Kongahavn er våken og redder forsøket. 

Azemi var nær scoring syv minutter før slutt da ballen ble slått inn på bakre stolpe av Magnus Andersen. Men en presset Azemi headet ballen inn i nettveggen. 

Kongshavn hindret selvmål med et lite tigersprang to minutter senere. 

Det gjensto to minutter da Pirinen fikk to muligheter etter en corner. Det første skuddet traff en Glimt-spiller i brystet og det andre skuddet gikk langt over. 

Victor Boniface avsluttet rett på TILs keeper to minutter på overtid.

Annonse fra Obos-ligaen: