Tapte mot Vålerenga

Det tunge bortestatistikken mot Vålerenga fortsetter for Gutan.

Forrige seier for TIL i Oslo mot Vålerenga kom for ti år siden. I 2009 vant Gutan 4-2. 

Siden den gang har det blitt åtte tap og en uavgjort. Og på de ni kampene har TIL heller ikke scoret. Det ble en scoring i kveld, men det ble en mager trøst da TIL tapte 1-4. 

Tidlig scoring

Etter 13 minutter kom kampens første sjanse og det endte dessverre med scoring for vertene. Ballen ble slått inn i feltet og Bård Finne headet den inn i motsatt nettvegg fra 11 meter. Han fikk dessvere stå helt alene og styre ballen i mål. 

Halvveis ut i omgangen fikk TIL frispark. Ballen ble slått inn i feltet og Simen Wangberg headet den inn i feltet. Juha Pirinen gikk overende og ropte på straffe, men dommeren lot spillet gå videre. 

Omgangen var 26 minutter gammel da VIF kontret fire mot fire. Chidera Ejuke driblet av en mann inne i feltet og skjøt, men ballen gikk en meter utenfor motsatt stolpe. 

Doblet ledelsen

En halv time var gått da det sto 0-2. VIF stupte i angrep og ballen ble slått inn til Herolind Shala, som tok ballen med seg et par meter, før han avsluttet. Ballen gikk via hodet til Simen Wangberg, skiftet retning og trillet inn i hjørnet. 

To minutter senere fikk Gutan corner. Wangberg gikk opp alene på 10 meter og headet ballen et par meter over mål. 

Annonse:
VIF fikk en ny sjanse etter 37 minutter. Sam Adekugbe slo inn og på bakre headet Matthias Vilhjalmsson mot mål, men ballen gikk rett på TILs keeper. 

To minutter senere angrep TIL på flott vis på venstresiden. Onni Valakari danset seg forbi to motspillere og skjøt fra 14 meter, men ballen gikk like utenfor stolpen. Nær scoring!

Fire minutter før pause kom vertene på en ny kontring. Finne avsluttet, men høyt over. 

Ett minutt på overtid stjal Marcus Holmgren Pedersen ballen fra en VIF-stopper, men dessverre var VIFs keeper våken og rakk akkurat å feie ballen unna.  

Ny scoring

Ti minutter ut i andre omgang fikk Gutan corner. Holmgren Pedersen skjøt og fikk godt treff, men dessverre hindret hoften til en VIF-spiller scoring. 

Ett min senere fant Gamst Pedersen sin midtbanemakker Kent-Are Antonsen, som sto alene på motsatt side. Han skjøt med "feil fot" og fikk ikke skikkelig treff. Dermed gikk ballen tre meter utenfor.

Et kvarter ut i omgangen gjorde Ejuke det alene. Han fintet bort to TIL-spillerne, før han gjorde det samme med TIL keeper og satte ballen i mål. Dermed sto det 3-0. 

Seks minutter senere fikk Valakari en gylden mulighet til å redusere. Men han fikk ikke skikkelig treff fra åtte meter og VIFs keeper reddet forsøket. 

Selvmål

Det gjensto 19 minutter av kampen da TIL spilte seg flott fremover på banen. Ballen ble headet ned til Holmgren Pedersen, som tok et touch inne i feltet før en VIF-spiller satte ballen i eget mål. Dette var det første målet til TIL borte mot Vålerenga siden 2009. 

Fire minutter senere sto det 4-1. Shala spilte vegg og fikk ballen tilbake like utenfor 16-meter. Med venstrefoten satte han ballen i mål ute ved stolpen. 

NB! Tomas Stabell kom inn det det gjensto 13 minutter og dermed fikk 17-åringen sin debut i Eliteserien. 

Annonse fra Eliteserien: