Kontroversiell scoring ga Glimt-seier

Martin Bjørnbak innrømte etter kampen at 2-1-scoringen som ga Glimt-seier aldri skulle vært godkjent.

Til flere journalister var Bjørnbak, som satte inn den andre scoringen til Glimt, klar på at han dro ned Lasse Nilsen rett i forkant av scoret. 

Nilsen og flere TIL-spillere protestere vilt, men verken linjemann eller dommeren lot seg påvirke. TV-bildene viser også at Bjørnbak dro ned Nilsen.

- Vi så ikke noe frispark i situasjon, så derfor blåste vi ikke. Vi så ingen forseelse, men det er mulig noe skjedde i forkant, sier dommer Trond Ivar Døvle.

- Den scoringen burde vært annulert. Det kom et innlegg, og så blir jeg dratt i armen, mister balanse og så klarer jeg ikke holde meg på beina. Jeg mener det er soleklart frispark. Linjemannen sier han må følge med linja og ikke har oversikt og dommeren så det ikke, sier Nilsen. 

Frispark?

Også det første målet til Glimt så ut til å være frispark. Ulrik Saltnes ga Gjermund Åsen en liten dytt slik Åsen kom ut av balanse før Saltnes headet ballen i mål. 

Scoringen gjorde at det sto 1-1, bare seks minutter etter TIL tok ledelsen 1-0 ved Kent-Are Antonsen.

- Fra min posisjon og der jeg står, så ser jeg ingen forseelse, men det var trangt og mye folk der, sier Døvle. 

Fantatisk mål

Antonsen scoret et fantastisk mål. Etter flott forarbeid av Jostein Gundersen, Nilsen og Åsen, satte Antonsen ballen vakkert opp i hjørnet fra 18 meter. 

Annonse:
- Det var bare en ting å gjøre når jeg fikk ballen der. Og den gikk inn. Det var veldig deilig, og så fikk vi en liten opptur før vi fikk et par slag i trynet igjen, sier TILs målscorer.

- Det burde vært perfekt for oss, men så slipper vi inn mål på dødball igjen, legger han til. 

- Det var et fantastisk mål, men dessverre slapp vi inn et par uheldige mål. Av og til går ikke ting vår vei, og kanskje de ikke skulle vært mål. Fra reprisene ser dommeravgjørelsene merkelig, sier trener Simo Valakari. 

Gjør vondt

Det var selvsagt tungt for guttene å tape mot erkerivalen. 

- Det gjør vondt å tape et lokaloppgjør, sier Valakari. 

- Det er en klisje, men vi er ikke gode nok med den siste pasningen. Vi må bli enda roligere med den, legger han til. 

I år som for to år siden vinner de to nordnorske lagene hver sin bortekamp.  

Det er 18 år siden TIL vant begge seriekampene mot Glimt. Det skjedde i 2000, samt i 1997 og 1999. Noe Glimt aldri har klart. 

Annonse fra Eliteserien: