- Tap kan gi god læring

Den finske overmakten ble for stor og det er noe trener Frank Ottar Pedersen tror kan slå veldig positivt ut på sikt for spillerne.

Annonse:

ONS hadde lekt seg gjennom gruppespillet med 7-0 over Sunderby, 4-0 mot Umedalens og 5-1 mot Reinen. I den første kamp i sluttspillet slo de Kilkameratene hele 13-0. 

Så TIL-jentene i 13-årsklassen sto over en formidabel oppgave i 1/8-finalen. Et finsk lag som hadde scoret 29 mål på fire kamper. 

Men starten på kampen var lovende. TIL-spillerne var tydeligvis ikke blitt skremt. De hadde ballen mye på finnenes banehalvdel, men så fikk finnene to sjanser alene med keeper og plutselig sto det 2-0. Det ble 4-0 til slutt. 

- Laget vi møtte er et akademilag og de var bedre enn oss. De var solide på alle plasser på laget og vi hadde ikke muligheter til å slå dem. Vi er likevel fornøyd, for vi kan ikke forvente å slå et så godt akademilag, sier trener Frank Ottar Pedersen. 

God læring

Spillerne fikk også en annen erfaring. De hadde aldri spilt på en full bane før. 

- Kampene vi har spilt her er de første som vi har spilt på en 11-bane. Det er en stor overgang selv om vi spiller 9-fotball til vanlig. Jeg syns jentene har taklet det veldig bra. De har vært trygge på posisjoner, men det mangler litt på å holde på ballen i laget, men jeg syns alle spillerne har gjort det bra, sier treneren. 

Pedersen liker også at jentene fikk møte et så pass godt lag, for han tror det kan bidra til utviklingen av hans egne spillere. 

- De fikk kjenne på hvor høyt lista ligger, så det er veldig god læring. Så jeg håper og tror det vil motivere dem til videre satsing slik de blir enda bedre. 

Det er uansett ingen tvil om at jentene trives i laget. For bare hør på følgende:

- De begynte å trene sammen gymsalen på Alfheim da de var seks år gammel. Vi har fått to tilvekster fra andre klubber og det er kun ei jente som har slutt da hun var stv år gammel. Det er ikke gitt siden de kommer fra fire-fem forskjellige skoler, sier Pedersen med stolthet. 

Loddtrekning

I gruppespillet var det kun tre lag i deres gruppe. Dermed møtes lagene to ganger. TIL spilte 3-3 mot finske Jyväskylän i første kamp, så slo de svenske Kramfors-Alliansen 4-0, før de på nytt møtte finnene. Og utrolig nok endte den kampen også 3-3. 

Før siste kamp måtte de vinne 8-0 for å gå til topps i puljen. Det ble 7-0 mot Kramfors-Alliansen. 

- Det siste målet kom i det siste minuttet.

Det gjorde at både de og Jyväskylän endte på åtte poeng og 17-6 i målforskjell. Dermed måtte det loddtrekning til for å kåre en gruppevinner. 

- Det er helt utrolig at det ble slik og så vant vi loddtrekningen. 

Tvilling i Finland

TIL gikk rett til 1/8-finalen. Jyväskylän møtte spanske Merced San Inazio i 1/16-finalen og tapte 0-4.

Samme resultat som TIL fikk da de røk ut mot ONS. 

- Ut fra resultatene ser det ut som vi har fått oss en tvilling i Finland, sier Pedersen med et smil. 

TIL fikk møte veldig forskjellig motstand i de to dagene de var med i Piteå Summer Games. Et lag de slo lett i to kamper, et lag de spilte jevnt med i to kamper og ett de tapte klart for. 

De fikk testet alle typer motstandere i løpet av fem kamper på to dager. 

- Vi fikk møtt både svake og sterke lag og det er også en god erfaring å ta med seg videre, sier Pedersen. 

Annonse fra Eliteserien: