Økte publikumssnittet

Mens Eliteserien har gått tilbake publikumsmessig har TIL økt i forhold til 2017.

Annonse:

TIL hadde et snitt på 3.655 og økte med 1,63 prosent. Kun to andre klubber, som også var i Eliteserien i 2017, hadde økning. Sandefjord mistet 20 prosent av sine tilskuere, mens hver fjerde tilskuer forsvant fra Odds hjemmekamper. 

- Det gledelig at vi hadde en økning på Alfheim etter nedgang fra tidligere år og vi satser på å fortsette utviklingen i årene som kommer. Vi takker alle som har støttet oss i årets sesong og ser frem til å skape gode resultater sammen til neste år, sier William Frantzen, arena- og arrangementsansvarlig

Eliteserien opplevde en nedgang på 12 prosent og endte på 1.407.582 tilskuere. OBOS-ligaen hadde en oppgang på 19 % og endte på 411.057 tilskuere. Samlet for begge ligaene i 2018 er det en nedgang på 7%.

- Vi er naturlig nok ikke fornøyd med nedgang, men samtidig må vi glede oss over at så mange kommer på kamp hver eneste helg. Fotballen er den klart største publikumsidretten og vi er i Norge privilegert som har så mange som kommer på stadion hver eneste helg, sier Leif Øverland i Norsk Toppfotball.

- I Eliteserien har Sarpsborg 08, Kristiansund, Tromsø vekst og alle de nyopprykkede klubbene med Ranheim som klar vinner. Tøff vinter med tidlig seriestart gav publikumssvikt som aldri helt ble rettet opp for hele Eliteserien, legger han til.

Annonse fra Eliteserien: