Takket keeperen

Kaptein Anna Krefting tok rundt keeper Eirin Ingebrigtsen etter kampen og takket henne for at ingen lag har slått Tromsø IL 1 i 14-årsklassen i ordinær tid i 2017.

I andre omgang kom en Alviks-angriper alene med Eirin Ingebrigtsen, men hun sto i veien og reddet forsøket på flott vis. 

Dermed endte det 0-0 i den siste kampen i gruppespillet. 

- Jeg bare tok den. Jeg så hvor hun ville skyte. Det føltes godt at jeg tok den, sier Ingebrigtsen. 

- God lagånd

Det er en grunn til at hun trives så godt på dette laget.

- Det er utrolig godt å spille på dette laget for alle er så snille og oppmuntrende, sier keeperen.

- Lagånden er veldig god og vi har veldig flotte jenter som står opp for hverandre.

— Dag Celius
Og etter kampslutt så man et tydelig bevis på den gode lagånden. Kaptein Anna Krefting kom bort til sin keeper, tok rundt henne og takket for redningen. 

- Jeg måtte si til henne at hun spilte bra og at det var en flott redning. Det var en veldig viktig redning, for vi risikerte å ryke ut med tap, sier kapteinen. 

- Lagånden er veldig god og vi har veldig flotte jenter som står opp for hverandre. De har et godt kameratskap og er snille med hverandre, sier trener Dag Celius. 

Null baklengs

FYRER AV: Anna Krefting prøver seg på et skudd, men dessverre ble det ikke mål.
FYRER AV: Anna Krefting prøver seg på et skudd, men dessverre ble det ikke mål.

Redningen var med å bidra til at jentene i Tromsø IL 1 har tre kamper i Piteå Summer Games og null baklengs etter 0-0 mot både Umeå og Alviks samt 4-0-seier mot Porsanger.

- Jeg har som mål å holde nullen i hver kamp, sier Ingebrigtsen. 

- Vi møtte et  bra lag som var aggressive og flyttet beina fort. De er nok litt tøffere enn oss. De er mer direkte, mens vi spiller ball og det blir litt vanskelig på en så ujevn bane. I perioder er vi bedre enn dem og i andre perioder blir vi litt baktunge, sier Celius. 

- Vi er veldig fornøyd med at vi holder nullen, for det er god struktur i laget, legger han til. 

Ikke tap i ordinær tid

Annonse:
Disse TIL-jentene har en utrolig bra statistikk i år. De spiller i en klasse over i seriespillet, og har så langt ikke tapt en eneste kamp. De var også med i Funn Cup og heller ikke der ble de slått etter ordinær tid. 

En statistikk som de har opprettholdt så langt i turneringen i Piteå. 

- Det føles veldig bra. Utrolig positivt, sier Krefting.

- I serien spiller vi i jente 15-årsklassen og vi har spilt ni kamper. Vi har vunnet syv og to er endt uavgjort. I Funn Cup i Narvik gikk vi ut i sluttspillet, men da tapte vi på straffesparkkonkurranse mot et annet TIL-lag, sier Celius. 

Sosiale viktigst

I kveld skal de spille mot det finske laget FC Wimma i 1/8-finalen.

- I fjor kom vi på 4. plass, men det var uventet. Vi har ikke noe mål i år, men prøve å komme så langt som mulig. Det sosiale er viktigst, sier Krefting. 

- Vi har reist langt, det er 16 spillere med og alle skal spille omtrent like mye. Vi er her for å ha det artig sammen, sier Celius. 

Annonse fra Eliteserien: