Takk for laget, Simen!

Etter over 200 kamper for TIL og flesteparten av dem som kaptein, har Simen Wangberg signert for Stabæk. Trønderen flytter dermed fra byen etter mange år på Alfheim. Han vil bli savnet i kubben.

Annonse:

Simen Wangberg kom til klubben før sesongen 2014 etter noen sesonger i Brann. Tromsø IL hadde akkurat rykket ned til OBOS-ligaen og Wangberg var svært delaktig til at klubben tok steget tilbake til det gode selskap på første forsøk. Simen viste med en gang at han var en solid forsterkning. 

NTB_HyaQgbo20kc
Simen Wangberg har nettopp skåret i E-cupkampen mot FC Santos Tartu i 2014. I bakgrunnen ser vi tidligere medspiller William Frantzen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Sesongen 2014 ble starten på en lang og god TIL-karriere. Til tross for interessante tilbud underveis, har Wangberg blitt værende på Alfheim og gått i krigen for Gutan i syv strake sesonger.

Simen har markert seg som en kompromissløs midtstopper som sjelden taper nærkamper og hodedueller. Alle som har spilt med han, merker med en gang hans måte å kommunisere på. Det er tydelige beskjeder og det er med et ønske om å hjelpe lagkamerater. I tillegg har han vært et farlig våpen på offensive dødballer og han står bokført med 17 skåringer for klubben. 

Til tross for at de siste 7-8 årene har vært preget av sportslig opp- og nedturer for klubben, har Simen stått stødig i vinden og mange trekker frem hans lederegenskaper. 

Kapteinen

Simen Wangberg har vært kaptein i de aller fleste av sine TIL-kamper. Hans væremåte og lederegenskaper har vært høyt verdsatt i klubben. 

Tidligere medspillere er full av lovord om kapteien Wangberg:

-Simen er varm og inkluderende. Han er lett å prate og skaper dermed en trygghet for de som er rundt han. I tillegg er han en god spiller som er flink til å kommuniserer på banen. Det fører til at han gjør andre bedre, sier tidligere medspiller William Frantzen. 

-Simen ble kaptein relativt raskt etter at han kom til klubben og han tok det på strak arm. Vi har vært gjennom noen tøffe år sportslig sett, men Simen har stått stødig i det og styrt skuta på en beundringsverdig måte, rett og slett en kaptein verdig. Han kan være stolt over sin TIL-karriere, sier Magnus Andersen. 

NTB_03DyEXurThI
Tromsø 20200731. 1.divisjon i fotball på Alfheim stadion. Tromsø-Stjørdals-Blink 4-2. Tromsøjubel for seier i kampen mellom Tromsø og Stjørdals-Blink. Magnus Andersen og Simen Wangberg.Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

- Han er utrolig flink til å ta imot nye spillere. Han har godt humør og jeg har aldri sett han sur. Simen er rett og slett en fin person å prate med, når man endelig forstår dialekten, ler islendingen Adam Ørn Arnarson. 

-Simen er en omtenksom type som bryr seg veldig mye om sine lagkamerater. Så vil jeg også trekke frem at han har stor grad av selvironi, en egenskap jeg liker veldig godt. Det er ingen tvil om at har satt sine spor i klubben, sier Kent-Are Antonsen. 

NTB_y1scGl-jnH4
Tromsø 20200810. 1.divisjon i fotball på Alfheim stadion. Tromsø-Sandnes Ulf 5-0. Tromsøs Simen Wangberg i duell med Sandnes Ulfs Kent Håvard Eriksen i kampen mellom Tromsø og Sandnes Ulf.Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Team Manager, Lars Petter Andressen, skriver også under på alle godordene som spillerne kommer med. 

-Jeg henger meg på all skryten som Simen får av sine lagkamerater. Han har vært kaptein og leder i en meget turbulent periode for klubben. Det har vært dårlig økonomi, mange trenerbytter og ujevne sportslige resultater. Måten han har håndtert det på, og alltid stått frem og frontet klubben i tøffe tider, forteller mye om lederen Simen Wangberg. Med sine drøyt 200 kamper skriver han seg inn i TIL-historien og han vil i aller høyeste grad bli husket på Alfheim med positivt fortegn. Hele klubben takker Simen for det han har levert for oss og vi ønsker han lykke til videre, sier Andressen. 

Samfunnsengasjement

Simen Wangberg har ikke bare levert på banen for TIL. Han har også vært svært delaktig i klubbens samfunnsarbeid. Også her har han hatt en lederrolle. Noen av prosjektene der han har vært fremtredene i, er MOT, Kirkens Bymisjon og skolebesøk. 

-Han har bidratt på en enorm måte i vårt samfunnsarbeid, "TIL for alle". Simen er alltid tilstedeværende, positiv og han viser et ekte engasjement for andre, sier samfunnskontakt Tom Høgli.

bymisjonen 3
Simen Wangberg på besøk hos Kirkens Bymisjon. Her sammen med leder for ILAG, Jenny Sjånes Johansen (til venstre), og daglig leder Ann Karina Sogge (til høyre).

Jenny Sjånes Johansen, leder for ILAG ved Kirkens Bymisjon i Tromsø, skryter av Simen Wangbergs bidrag sammen med dem. 

-Simen har vært mye sammen med vår ungdomsklubb, Tusj, og han er utrolig god med mennesker. Ungdommen opplever han som trygg, varm og oppriktig interessert. Det er veldig lett å prate med Simen, og man blir veldig avslappet og trygg av å være sammen med han. Vi kommer til å savne Simen veldig, sier Johansen. 

NB! til.no kommer tilbake med et avskjedsintervju med Simen Wangberg i løpet av noen få dager. 

Tromsø IL takker Simen for strålende jobb over mange år! 

Lykke til med nye utfordringer!

Annonse fra Eliteserien: