Svein Morten Johansen blir ny trenerutvikler!

- Jeg kjenner på stor motivasjon for det oppdraget TIL vil gi meg, sier Johansen.

Annonse:

Svein Morten Johansen blir trenerutvikler i TIL-akademiet. Han gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

- Når sjansen byr seg kjenner jeg på stor motivasjon for det oppdraget TIL vil gi meg. Å være med på å støtte trenerne i deres utvikling blir veldig spennende. Jeg liker å jobbe med mennesker og tror jeg kjenner klubben bedre enn de fleste. Så har jeg mye erfaring innenfor toppfotball både som leder og spiller som kan bidra i denne jobben, sier Johansen.

Like før jul sa Martin Skogstad opp stillingen som administrativ leder i akademiet. Med Johansen nå på plass som trenerutvikler betyr det at akademiet går tilbake til tidligere organisering, med én utviklingsansvarlig og én trenerutvikler.

- Dette blir spennende! Først og fremst er Svein Morten veldig motivert for denne jobben. Han har lang erfaring, både som spiller og leder. Hans evne til å se den enkelte, til å utfordre ved å stille de gode spørsmålene, samt hans interesse for utvikling vil være til stor nytte for trenerne, sier utviklingsansvarlig i TIL-akademiet, Morten Giæver.

49-åringen har 250 kamper for TIL og har de siste syv årene jobbet med flere topptrenere i klubben. Nå ser han fram til å bidra i utviklingen av trenerne i akademiet.

- Jeg har over lang tid vært opptatt av treneren som leder, lagbygger og inspirator. Ingen trenere er helt identisk, og jeg har tro på at hver trener må være mest mulig seg selv. Med sine styrker og svakheter. Den undrende trener som er sterk faglig, men som stiller spørsmål og er nysgjerrig på hva spilleren tenker, appellerer til meg, forklarer han.

 

Den tidligere høyrebacken er godt kjent med akademiklassifiseringen og vil bidra i den helhetlige utviklingen av akademiet.

- Svein Morten kjenner klubben utrolig godt og er også meget godt kjent med NTF og akademiklassifiseringen. Derfor vil han også være en viktig bidragsyter i videreutviklingen av planverk, systematikk og strukturer i akademiet og klubben, særlig når det kommer til trener- og spillerutvikling, sier Giæver.

 

Velkommen, Svein Morten Johansen!

Annonse fra Eliteserien: