Storfint besøk

I tre dager skal FIFA være i byen for å lage en reportasje om Tromsø IL til seere i 125 land.

Et team skal være tett på klubben i dag, i morgen og søndag for å lage en reportasje som skal vises i programmet FIFA Football, som er en halv time langt program som inneholder reportasjer og intervjuer fra hele fotballverden. 

- Vi reiser rundt om i verden og nå er vi i Norge for å lage saker om norsk fotball. Tromsø IL er unik siden klubben ligger så langt nord. De er nesten en utpost på fotballkartet, sier Andrew Tomczak i Pitch International, som produserer TV-programmet. 

- Drøm

Programmet har vært produsert i mange år, men for to år siden tok Pitch International over ansvaret. 

- Dette er et TV-program som har over 20 års fartstid og som sendes over hele verden. Det er for å vise hvordan fotballen er på alle verdenshjørner og at det er en internasjonal sport. Fotball er fotball, men det handler om den lokale klubben og hva den betyr for lokalsamfunnet. Klubben som Tromsø IL, som er drevet av lokal identitet og lidenskap. 

- Nå sendes programmet i om lag 125 land, men hvor mange seere det har, er umulig å si, legger Tomczak.

Annonse:
Han legger ikke skjul på hvor privilegert han føler seg.

- Dette er en drømmejobb. Jeg får reise til vakre deler av verden og snakke om fotball, så det blir ikke bedre enn det. Jeg er utrolig heldig som har en slik jobb. Det er så fantastisk å se hvordan fotballen knyter mennesker sammen. Fotball er jo et universielt språk. 

- Vakkert

I TIL har han blant annet har de intervjuet Simo Valakari, Sigurd Rushfeldt, Bjørn Steinar Johansen og Morten Gamst Pedersen. 

- Morten har hatt en flott karriere og vi ville tilbake til der det startet for han på toppnivå, for å få vite hvilke utfordringer det var å være i en klubb i et arktisk klima, sier Tomczak. 

- En av grunnene til vi besøkte Tromsø IL er fordi det er den nordligste toppklubben i verden. Det er så vakkert her og jeg tror jeg aldri har vært i vakrere omgivelser for en toppklubb enn det som det er her i Tromsø, legger han til.

IMG_3669
INTERVJU: Simo Valakari blir intervjuet av FIFA Football. Foto: Nils-Jarle Sætre
Annonse fra Eliteserien: