- Nei til homohets

Simo Valakari har en fast spalte foran hver hjemmekamp og denne gangen skriver han om mangfold og inkludering.

Annonse:

I 2018 burde det ikke vært en sak lenger. Men dessverre er det slik at mennesker vegrer seg fra å stå frem med sin legning. Mange kjente personer, både i Norge og utlandet, har stått frem som homofile, men fortsatt er fotballen og mange andre idretter er sted hvor dette fortsatt er et tabu, og da spesielt blant mannlige utøvere. De første kvinnelige fotballspillerne sto frem for mange år siden og har blitt forbilder for mange unge homofile spillerne. 

Slik jeg kjenner fotballen, både som spiller og trener, er det i grunnen merkelig at ikke flere menn har stått frem. For fotballen er raus og inkluderende. I alle klubbene jeg har vært i, har man hatt en veldig flott garderobekultur hvor alle, uansett hvem de er, har blitt tatt veldig godt vare på. Nå står en stor mannlig idrettsprofil igjen som en siste vegg som må brytes ned, og når en slik sportspersonlighet, gjerne en fotballspiller, tar det første sleggeslaget, tror jeg signaleffekten blir så stor at veggen rives ned for godt. 

Nå står Arctic Pride for tur og jeg er glad for at klubben vår skal bidra sammen med toppklubbene Tromsø Storm og BK Tromsø ved å markere at homohets er ikke greit under kampen mot Molde søndag. For det er ikke det. Ingen form for mobbing er akseptabelt. Vi er alle forskjellig og vi må respektere hverandre for den vi er. Det er viktig å støtte Pride og det de står for. Jeg håper mange, uansett bakgrunn, stiller opp på diverse arrangement i Arctic Pride den neste uka og viser at vi står sammen i kampen mot homohets.

Spillerne har tidligere vært med på markeringer, men på kampen søndag syns jeg det er fantastisk at det er publikum som skal bidra. Ved inngangene får dere et regnbuekort som skal brukes like før avspark. Dette er en glimrende mulighet for at alle som er lidenskapelig opptatt av fotball, kan vise at kjærlighet er for alle, uansett legning. Jeg er stolt over at TIL er en del av Arctic Pride og viser at absolutt alle er velkommen i fotballen uansett hvilket kjønn, farge, nasjonalitet eller legning de har.

Vel møtt på kamp, 

Simo Valakari

Annonse fra Eliteserien: