Spilt mest - seier ga mer hvile

Etter den tredje seieren på én dag kunne TIL-jentene slippe jubelen løs. Noen få minutter senere kom beskjeden. Jentene gikk rett til 1/8-finalen.

Som det eneste av 16 lag fra Tromsø IL spilte TIL-jentene i 13-årsklassen tre kamper på første dag av Piteå Summer Games. 

Klokken 08:00 i dag tidlig slo de Bjerkvik 3-0, deretter ble svenske Täfteå slått 2-0 fire timer senere. Klokken 19:00 var det klart for gruppefinale mot Bollstanäs SK.

Den vant de 2-0 etter scoringer av Andrea Birkelund og Andrea Elvevold.

- Vi er veldig fornøyd, for nå er vi sikret 1/16-finalen. Og så har vi en kamp mot Luleå i morgen, og vinner vi den, så går vi rett til 1/8-finale, sier trener Kjell Roger Andersen. 

Gruppevinner

Noen minutter senere kom den gode beskjeden. IFK Luleå, det eneste laget som kunne ta gruppeseieren fra TIL-jentene, hadde spilt 1-1 mot Bjerkvik. Dermed blir kampen mot IFK Luleå uten betydning for tabellen. Etter tre av fire kamper i gruppespillet er TIL-jentene gruppevinner. 

Annonse:
Og det gir TIL-laget som spilte mest i dag, mer hvile i morgen.

- Det betyr at vi slipper å spille 1/16-finale i morgen og vi går rett inn i 1/8-finale i morgen kveld. Det er veldig greit å få inn litt ekstra hvile, sier Andersen.

Som du sikkert har forstått, disse jentene ligger ikke på latsiden. For de har også med et lag i 14-årsklassen. 

- Vi har med 24 jenter og vi bytter på spillerne i de forskjellige kampene. Så alle er med og spiller i 14-årsklassen også på det ene laget av de to lagene TIL har i den klassen, sier treneren. 

- Alle må bidra

Trenerne var veldig godt fornøyd med jentene etter seieren siden de hadde spilt mange kamper i de to årsklassene. 

- Vi er strålende fornøyd. Pasningsspillet satt støpt og det var jevnt i starten, men fra midten av 1. omgang til slutten av kampen hadde vi kontrollen, sier Andersen. 

- Vi lot dem spille like mye i Funn Cup i Narvik og der lærte vi at vi sparer de beste spillerne til de tøffeste kampene. Men alle må bidra. Alle jentene våre har spilt to og en halv kamp i dag. De er vant til å spille mye, men vi passer på at de ikke spiller for mye. De som løper mye, bytter oftere, legger han til. 

- Vi gjorde det i Narvik, og selv om det er tungt, så er vi vant med det. Det er viktig å ta det veldig med ro når vi ikke spiller, sier Andrea Elvevold. 

Flott scoring

Kampen, som gikk over 2x20 minutter, startet rolig, men så smalt det i stolpen fra Ina Birkelund etter vel halvspilt 1. omgang. 

NESTEN: Ina Birkelund klar til å juble, men ballen går i stolpen.
NESTEN: Ina Birkelund klar til å juble, men ballen går i stolpen.

- Jeg trodde jeg skulle score der, så det var skuffende å se at ballen gikk i stolpen. Men heldigvis coret mine lagvenninner, sier Birkelund.

Stolpetreffet var et forvarsel. For like etter traff TIL treverket nok en gang, men Andrea Birkelund satte ballen i mål da den kom ut i feltet igjen. Dermed tok TIL ledelsen etter 13 minutter. 

Bare tre minutter senere scoret TIL igjen. Og det var en flott scoring. Andrea Elvevold satte ballen lekkert i mål fra hjørnet av 16-meteren. 

MÅL: Andrea Elvevold skjøt fra en vanskelig vinkel, men fikk kjempetreff og scoret.
MÅL: Andrea Elvevold skjøt fra en vanskelig vinkel, men fikk kjempetreff og scoret.

- Jeg førte opp ballen og det var så få inne i feltet at jeg bestemte meg for å prøve å skyte. Så jeg prøvde bare å skyte så hardt så mulig. Det er en av de flotteste målene jeg har scoret, sier Elvevold. 

Grønt kort

Men det skjedde også noe helt spesielt i kampen. Dommeren tok opp et grønt kort og viste det til TIL-fansen i 1. omgang og etter kampslutt ga han kortet nok en gang, denne gangen til spillerne da de sto oppstilt for å takke for kampen. 

- Det betyr at de har gjort noe positivt. Det påpeker positive ting og det gjør meg glad og stolt, sier Andersen. 

- Det var utrolig artig, for ingen andre dommere har gjort det. Jeg er stolt over laget vårt, sier Elvevold. 

Annonse fra Eliteserien: