Spansk keeper nær TIL-overgang

Ruben Mino (28) er et produkt fra FC Barcelonas berømte ungdomsakademi La Masia, har spilt i La Liga for Real Mallorca og blir trolig TILs nye keeper.

TIL har flere keepere på skadelisten og derfor tar ikke klubben noen sjanser foran høstsesongen. 

- Vi er en veldig spesiell situasjon. Det er nødsituasjon der vi må se på hva vi kan få til, for vi trenger en keeper, fordi skadebeskrivelsene av keepere vi har under kontrakt er høyst usikker. Gudmund Taksdal Kongshavn er nærmest og får vi en skade på han i en periode hvor vi har fire kamper i september, er skummelt, så derfor har vi sett på hva som er mulig å få til, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

Spansk målvakt

Klubben har hentet inn spanske Ruben Mino og dersom alt får greit på den medisinske testen i morgen tidlig, blir han spilleklar for TIL. Det er fortsatt mulig å hente spillere som ikke har en arbeidsgiver. 

- Det norske markedet er trangt for tiden med tanke på et midlertidig lån, for de fleste klubbene har bare to keepere. Så det så for vanskelig ut.

- Derfor har vi fått opp Mino og han har en bra CV. Men det er en usikkerhet. For han har hatt en skade som har gjort at han er kontraktsløs. Han skal være frisk og har trent i to måneder, men vi kommer til å gjøre en grundig test av han i morgen tidlig og se om han kan spille. Går ikke det bra, må vi finne andre løsninger, legger Johansen til. 

Spilt i La Liga

Mino er fra Barcelona og var en del av ungdomsakademiet La Masia i fire år før han ble lånt ut i et par sesonger før han returnerte til FC Barcelona. Der spilte han på reservelaget under Pep Guardiola.

Annonse:
I 2010 spilte han i den spanske supercupen for FC Barcelona mot Sevilla, men det ble ingen seriekamper i La Liga for den spanske storklubben. 

I stedet gikk turen til Mallorca hvor han spilte 42 kamper, der klubben var i La Liga første sesongen han var i klubben. Deretter gikk turen til Real Ovideo og AEK Larnaca på Kypros hvor han fikk 21 kamper før han ble fristilt. 

Neste stoppested blir trolig Alfheim og norsk eliteserie for den spanske 28-åringen.

Annonse fra Eliteserien: