-Spillerne går etterhvert i karantene.

TILs A-spillere og trenere er tilbake fra permisjon fra og med onsdag. I starten av juni starter forhåpentligvis trening med full kontakt. Det innebærer heftige smitteverntiltak.

Annonse:

TILs direktør Kristian Høydal og klubblege Jorid Degerstrøm, hadde søndag kveld et møte med spillergruppa, trenerteam og deler av administrasjonen, der de informerte om planene for oppstart av treninger. 

Kristian Høydal startet møte med å gi skryt til spillergruppen og trenerteamet for lojaliteten som er vist i en vanskelig periode. 

-Dere har gjort en fremragende jobb og dere har stått sammen i en tid som er vanskelig for klubben. Det ønsker jeg å takke dere for, sa Høydal til tilhørerne. 

Spillerne har de siste to måneder vært permitterte og dermed trent på egenhånd, primært i Skarphallen. Nå velger klubben å ta spillerne tilbake i jobb. 

-Fra onsdag er alle spillere og trenere tilbake i full jobb. Det første vi gjør, er å sende de ut i to ukers ferie. Men spillerne ønsker å trene, sier Høydal til til.no.

Høydal begrunner tilbakekallelsen av spillere og trenere slik.

-Vi begynner å se litt lys i tunellen og kan skimte seriestart i det fjærne. Etter planen er det seriestart for OBOS-ligaen i starten av juli. Vi føler at tiden er inne nå for å starte opp organisert trening, sier Høydal til til.no. 

Degerstrøm:-Tøffe retningslinjer ved full kontakt.

Jorid Degerstrøm, klubblege i TIL, gikk gjennom de retningslinjene som vil gjelde for oppstart av treningen.

-Eliteserieklubbene går igang førstkommende mandag med trening med full kontakt. Planen er at OBOS-klubbene kan gjøre det samme fra 7.juni. Da slår et ganske strengt regelverk inn. Spillerne går i karantene, de møter ferdig skiftet til trening, de skal sjekkes hver morgen (for eksempel febermåling), begrenset tilgang til stykrerom og garderoben er stengt, sier Degerstrøm.

Frem til 7.juni skal spillerne følge de retningslinjene som nå gjelder. Det betyr en meters avstand, ingen kroppskontakt, begrensede grupper, ingen tar ballen med hendene og så videre. 

Degerstrøm påpeker at retningslinjene kan endre seg og at i beste fall kan normale fotballtreninger komme gang tidligere enn 7.juni. 

-Vi må se litt an hvordan dette fungerer for Eliteserieklubbene som starter mandag. Det vil være muliget å høste erfaringer derifra. Så er det ingen tvil om at karantenetiltaket som vil slå inn på spillerne når de starter trening  med full kontakt, er omfattende og vil påvirke deres hverdag. Vi har et ørlite håp om at spillerne slipper det, men det får tiden vise, avslutter Jorid Degerstrøm. 

 

Annonse fra Obos-ligaen: