- Sammen er vi sterkere!

Simo Valakari med en ny spalte foran hjemmekampen mot Stabæk søndag. I dag skriver han om hvor viktig det er å se andre mennesker og å bry seg.

Vi er et lag. Og laget kommer foran alt. Da må vi stå sammen. I mot- og medgang, både på og utenfor banen. Da er det viktig at vi ser hverandre og tar tak når lagkameraten trenger det. Christian Landu-Landu fortalte nylig på et skolebesøk med MOT at en dag så kjente han at ting ikke var som det skulle. Han sa imidlertid ingenting. Dro på Alfheim og på trening. Da kom en spiller bort og spurte om alt var bra. Kanskje ikke så uvanlig at noen la merke til det siden guttene er sammen nesten hver eneste dag. Men Christian var overrasket. Det var en spiller han aldri hadde ventet skulle gjøre det, en som han ikke hadde så mye kontakt med. Det gjorde utrolig godt. At noen så ham. Og ikke minst hvem det var. 

Den historien kan nok de fleste kjenne seg igjen i. Alle har dager som ikke er så bra. Av og til er det nok å bare bli sett. At noen spør hvordan det går. At noen bryr seg. Kanskje tenker vi at vi ikke skal legge oss bort i andre sine saker, men ofte kan et spørsmål om det går greit, være nok. Og kanskje åpner det opp for at vedkommende trenger deg i noen minutter. Det kan være nok å bare høre på. Det koster så lite. Fotballspillere er forbilder, men de har tunge hverdager og problemer som alle andre. Det gjør godt å vite at vi har en spillergruppe som tar vare på hverandre.

Annonse:
Alle har noen som sliter i nær familie eller i venneflokken. Noen av oss er modigere enn andre. Selv etter å ha vært i den dypeste bølgedalen. Vi har en i TIL-familien som denne uka fortalte sin historie. En som var svært langt nede, men fant veien tilbake via de sterke båndene som finnes i fotballen. Den triste historien til vår supporter Arne J. Johnsen fikk heldigvis et godt utfall. Og den viser hvor viktig fotballen kan være utenfor banen. Fotball gir tilhørighet og mange finner sin sosiale plass i en supportergjeng, og for noen er gjengen det eneste stedet hvor de kan flykte fra en ellers vanskelig hverdag. Der har alle, uansett hvem de er, en ting til felles, kjærligheten til klubben. Det gir glede. Det gir sorg. Men uansett, så er man ikke alene. Det er mange som føler det samme. Som deler de samme tankene og lidenskapen.

Isberget og TIL ble redningen for Arne. Det er godt å være i en klubb som bryr seg om supporterne og som har supportere som tar vare på hverandre. Det er vanskelig for meg å beskrive hvor sterkt inntrykk historien til Arne gjorde på meg, men jeg er utrolig stolt over å ha en i TIL-familien som var så modig at han fortalte sin historie på TV til det norske folk, for det kan hjelpe mange som er i samme situasjon. For meg er Arne et forbilde. 

Onsdag ble Verdensdagen for psykisk helse arrangert og psykisk helse er så mangt. Det kan også være noe så enkelt som å glede et annet menneske. Tema for 2018 er å være raus så jeg oppfordrer deg til invitere med deg en eller to du sjelden spør, om å være med på en fotballkamp, ikke bare på Alfheim søndag. Tilbring litt tid sammen, ha det hyggelig og så skal vi gjøre alt vi kan for å gi dere som kommer hit søndag en god opplevelse fra banen. Sammen er vi sterkere. Vi må ta vare på hverandre. Vi må bry oss om hverandre. 

Vel møtt,

Simo Valakari

Annonse fra Eliteserien: