Solgt til Nordsjælland

TIL har solgt Ulrik Yttergård Jenssen (21) til den danske toppklubben Nordsjælland.

TIL og den danske klubben har nå blitt enige om en avtale for U21-landslagspilleren. 

- Dette er noe Ulrik ønsket selv og vi har etter hvert fått en så pass bra overgangssum at vi syns dette var greit. Vi er også fornøyd med at vi får i gang salgshjulet igjen. Det henger sammen med at når laget gjør det bra, så blir det interessene for våre spillere, sier sportssjef Svein-Morten Johansen. 

- Dette er noe jeg gleder meg til, for jeg tror det kan bli en spennende utfordring. Forhåpentligvis blir det noen fine år i Danmark, sier Yttergård Jenssen.

Fantastisk tid

Han vil benytte seg av sjansen til å sende en hilsen til fansen.

- Jeg vil takke for en fantastisk tid etter å ha blitt tatt godt imot etter jeg kom fra Lyon. Supporterne og klubben har gjort det til en fin tid, selv om det har vært tunge stunder. Vi har alltid reist oss og så var det siste halve året utrolig bra, sier 21-åringen. 

- Jeg fikk beskjed om at jeg manglet A-lagserfaring og det har jeg så absolutt fått i Tromsø. Jeg er fornøyd etter å ha spilt mange kamper. Det er jeg veldig takknemlig for, legger han til.

Vurderer erstatter

Det er mulig at TIL nå henter inn en erstatter for midtstopperen. 

- Vi vil vurdere å søke etter en erstatter, men det er ikke bestemt. Det finnes alternativer internt i klubben, så dette blir en vurdering som trenerapparatet må gjøre med tanke på hva vi har behov for i stallen, sier Johansen. 

Annonse:
TIL betalte 220.000 euro for Yttergård Jenssen da han ble hentet fra Lyon. 

- Vår fortjeneste ligger mellom den summen som vi betalte Lyon og det som vi får fra Nordsjælland, sier Johansen.

- Rett å gjøre

TIL ønsket i utgangspunktet å beholde Yttergård Jenssen. 

- Vi skulle nesten ønske at Ulrik var i klubben i ett eller to overgangsvindu til, for å få det maksimale overgangssummen for han. Men Ulrik ønsket dette, det er en bra klubb og vi fikk et bra beløp for ham. Derfor ble det rett å gjøre dette nå, sier sportssjefen.

Den danske klubben er nummer tre i serien, bare fem poeng bak serieleder Midtjylland. Klubben hører til i Farum, noen få kilometer nord for hovedstaden København.

- Det er en veldig spennende klubb. De er kjent for skape gode spillere og selge mange videre. Jeg ser frem til å utvikle meg videre der og så får vi se hvordan fremtiden blir, sier Yttergård Jenssen.

Annonse fra Eliteserien: