Solgt til LSK

Lillestrøm har innfridd kravet som Tromsø IL har stått på og dermed har TIL solgt Thomas Lehne Olsen til LSK.

TIL ble enige med Lillestrøm i går kveld og i dag har Thomas Lehne Olsen også blitt enig med LSK. Dermed dro angriperen rett fra TILs hotell i Sotogrande til hotellet til Lillestrøm, som kom på samme fly som Gutan fra Oslo. 

Det eneste som gjenstår er en medisinsk test før alle formaliteter er på plass. 

- Til slutt fikk vi den summen som vi har kalt fornuftig pris ut fra situasjonen. Vi vil kanskje si at den spilleren som Thomas har blitt hos oss, er verdt mer, men vi fikk likevel det vi forventet å få i forhold til det vi har sagt vi måtte ha. Det er vi fornøyd med, sier sportssjef Svein-Morten Johansen. 

- Risikabelt å vente

TIL har stått på sitt hele veien, og nå har Lillestrøm altså innfridd kravet. 

- Vi er også fornøyd med at vi var tålmodig, for da fikk vi også den prisen som vi ønsket, sier sportssjefen. 

- Det er bare ønske Thomas lykke til videre i karrieren. Han har gjort en god jobb hos oss. Når det er under ett år igjen av kontrakten og han ikke var villig til å signere på en ny, så visste vi at vi måtte selge enten nå eller til sommeren. Det ville vært risikabelt å vente til sommeren, for han kunne da ha signert for en ny klubb og gått til den nye klubben først etter sesongen, vi hadde ikke fått noen som helst, legger han til. 

- Ta opp arven

Thomas Lehne Olsen følger dermed Mikael Norø Ingebrigtsen og Ulrik Yttergård Jenssen ut av dørene på Alfheim den siste halvannen måneden. 

- Nå har TIL solgt toppscoreren de to siste årene, hva har det å si for klubben?

- Vi har toppscorere igjen i klubben. Flere av spissene våre kan ta opp arven etter Lehne Olsen og vi har stor tro på dem. Vi har stor tro på de spillerne vi har i troppen allerede, for vi har en sterk stall, hvor vi har mange utfordrere som har lyst å vise seg frem, sier sportssjefen. 

- I tillegg til Lehne Olsen, så har klubben også solgt to lokale gutter som også er U21-landslagsspillere. Hva vil du si til fansen som eventuelt er bekymret?

- Vi har stor tro på den stallen vi har og de spillerne som er her. Vi kommer selvsagt til å vurdere sammensetningen i stallen frem mot overgangsvinduet stenger, for å se om vi må gjøre noen tiltak der.

- Det betyr at nye ansikter kan komme inn?

- Som sagt, det er en vurdering vi vil gjøre med tanke på totaliteten. Vi skal diskutere godt hva vi vil gjøre frem mot at vinduet stenger. 

- Og så må vi ikke glemme at Tom Høgli er en ny spiller?

- Tom med sitt vesen, ro og erfaring er en utrolig god signering for oss. Vi så også i TUIL-kampen at han er en god fotballspiller, så han blir veldig viktig for oss. Vi føler at Vuk, Mour og Dioury også kan bli som nye spillerne i år, og at de kan komme til å levere på banen for TIL i år. Vi må også huske at Runar og Mush spilte lite i fjor. 

- Når noen forsvinner ,så gir det også muligheten til andre spillere til å få og ta ansvar?

- Vi er en utviklingsklubb, som skal utvikle spillere og laget. Vi er ganske trygg på at de rammene vi har rundt trenerteamet og strukturen som vi har på Alfheim er på veldig høyt nivå. Nå gjelder å få full trøkk på de spillerne som ligger i vannskorpa, som kan være med på å gi oss mange gode øyeblikk på banen. 

"Spissfabrikken" TIL

Thomas Lehne Olsen satt på benken i Strømsgodset, men han blomstret etter han kom til TIL. Og har vært klubbens toppscorer de to siste årene. 

- Dette viser nok en gang at vi har fått frem en som har brukt "spissfabrikken TIL" til å få en god utvikling. Men jeg føler han har ett gir til som vi kunne fått ut av ham, om alt hadde stemt. Nå blir vi å sette en ny spiller inn i den fabrikken, og det kan gi muligheten for spillere som Espejord, Bakenga, Vuk og Mour. Ved å gjøre de rette tingene, så kan de utvikle seg videre.

- Det gjelder selvsagt også andre spillere i andre posisjoner, legger Svein-Morten Johansen til. 

- Utrolig fin gjeng

Det var ingen tvil om at det var en veldig preget Thomas Lehne Olsen som gikk av bussen i Sotogrande, hvor han spiste et kjapt måltid med Gutan før han måtte slutte seg til Lillestrøm. 

Annonse:
- Jeg har gått og sagt jeg vil bort i et halvt år, og nå som jeg er her, så begynner jeg tenke på alle de fine minnene jeg har fått. Jeg kommer til å savne folk som er i klubben, for det er veldig tungt å dra fra denne klubben. Det verste er å dra fra kompisene mine, for det er en utrolig fin gjeng, sier Lehne Olsen. 

- Jeg angrer ikke på at jeg kom til Tromsø og jeg har bare positive ting å si om klubben. En klubb som har hjulpet meg på veien, så de to årene i TIL har vært utrolig flotte, for det er TIL som har gjort meg til den jeg er i dag. Det er også derfor jeg har fått mulighet til å gå til en annen klubb, legger han til. 

Sterk i troen

Allerede 13. mai kommer han tilbake til Alfheim med sin nye klubb.

- Det kommer til å bli veldig spesielt. Ingen tvil om det. 

Men angriperen er sikker på at selv om han, Norø Ingebrigtsen og Yttergård Jenssen har forlatt TIL, så blir det en flott sesong for Gutan. 

- Jeg har veldig sterk tro på det Simo Valakari holder på med, og det gjør det ekstra surt å gå, for jeg er overbevist at Simo kan gjøre unike ting med dette laget, sier Lehne Olsen.

Annonse fra Eliteserien: