Låner russisk forsvarsspiller

Lånet av Artem Sokol (21) kan være starten på langvarig samarbeid mellom TIL og den russiske toppklubben Arsenal Tula.

Annonse:

TIL låner Sokol fra Arsenal Tula frem til 10. juli.

- Vi får en spiller som er veldig anvendelig, for han har spilt venstreback, høyreback, stopper og kan fungere godt i en trebackslinje. Vi trenger en slik spiller og han vil gi konkurranse til forsvarsspillerne som vi allerede har, sier trener Simo Valakari. 

Høyt potensial

Den russiske forsvarsspilleren, som prøvespilte for TIL under treningsleiren i Tyrkia, er klar for TIL og kommer til Tromsø torsdag.

- Det er utrolig godt å få muligheten til å se en spiller på den måten og da får man god kontroll på hvordan han passer inn hos oss. 

- I Tyrkia kom han seg lett i inn gruppen vår fra første dag. Han har spilt kamper på toppnivå allerede, har et veldig høyt potensial og er en veldig solid spiller. Vi er sikre på at kommer til å bli en god tilvekst til oss, legger Valakari til. 

- Han er en veldig ambisiøs og fin gutt. Vi vet at han kan gjøre en god jobb for oss, og det er viktig for oss å ha den tryggheten i bunn, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen

Samarbeid

Prøvespillet i Tyrkia kom på plass gjennom at tidligere keepertrener Sergei Krashchenko nå jobber i Arsenal Tula og han har tett kontakt med Otto Fredrikson i TIL.

Lånet av Sokol kan være starten på et større samarbeidet. 

 - Vi har hatt godt hjelp av Otto som kjenner folkene og klubben godt. Vi har også fått en veldig gunstig avtale i en periode der Jostein Gundersen er ute med skade. Vi hadde ikke klart dette om ikke Arsenal Tula ser på dette som en fin mulighet for at Artem får spilletid hos oss, sier Johansen. 

- Både vi og Arsenal Tula ser på om dette kan være starten på et samarbeid hvor vi kan ha en langsiktig relasjon. Det er spennende, for det er mange gode og unge spillere i Russland. De har en god og sterk mentalitet, er ikke bortskjemt og de tar ting fort, så det er interessant for oss ha en relasjon til det russiske markedet, legger han til. 

Annonse fra Eliteserien: