- Årets happening i Kjøllefjord

Leder i Nordkinn FK, Camilla Bech, roste SNN-akademiet opp i skyene og håper at mange mindre steder i landsdelen følger deres eksempel i årene som kommer og inviterer akademiet på besøk.

Annonse:

Kjøllefjord har knappe 1.000 innbyggere og Mehamn om lag 800. De to tettstedene ligger omtrent tre mil fra hverandre, men de samarbeider og har en godt etablert fotballklubb i Nordkinn FK, som ble stiftet i 1992. 

Denne uka fikk klubben besøk av SNN-akademiet, som ofte besøker mye større steder og byer. 

- De mindre stedene må også få besøk av oss. Vi vil skape entusiasme, fotballglede og ikke minst inspirere unge spillere og trenere i både små og store fotballmiljø med gode tips om fotballtrening, søvn og kosthold. Å besøke Kjøllefjord er vel så viktig som at vi er i Alta, sier leder av samfunnsengasjement i TIL, Morten Pedersen. 

- Jeg tror mange tenker at vi er så små og ubetydelig at dem ikke vil komme til oss. Og når Finnmark Fotballkrets legger ut stedene de skal dra til, så tror jeg ikke mange mindre klubber tør å spørre, for de tenker at akademiet ikke kommer hit likevel. Men etter å hatt de her, så oppfordrer jeg mindre klubber til å prøve å få SNN-akademiet på besøk, for det er et utrolig bra opplegg, sier leder i Nordkinn FK, Camilla Bech.

- Enorm betydning

I Nordkinn FK var begeistringen stor etter at SNN-akademiet, som blir arrangert av TIL og Sparebank1 Nord-Norge, var i Kjøllefjord.

- Det er av enorm betydning. Dette er det største som skjer på idrettsfronten i Kjøllefjord i år, sier Bech.

Det sier mye med tanke på at Arctic Race of Norway hadde målgang på en etappe i Kjøllefjord i år. 

- Det er fantastisk at akademiet vil komme til oss, for da ser alle i klubben at TIL faktisk bryr seg om oss. Både spillere og trenere har lært utrolig mye og vi har fått mange nye øvelser. Jeg håper SNN-akademiet vil fortsette i mange år og at andre små plasser vil få besøk i fremtiden, sier Bech. 

- Det viser hvor viktig dette prosjektet er. Det er fantastisk å få slike tilbakemeldinger, sier Pedersen. 

Se deltakerne gjøre løpsøvelser med fotballrelaterte bevegelser:


Streng trener

Pedersen kjører en stram regi og er klar på hva han forventer i den tiden økten pågår. Han bruker så store ord at han hevder at de vil bli bedre fotballspillere i løpet av en enkel trening. Og da krever han selvsagt 100 prosent fokus på arbeidsoppgavene.

- Det er veldig bra for ungene at de forstår at det ikke kun er de lokale trenerne som er strenge med dem. Det er veldig nyttig å få oppleve en så god og klar trener som det Morten er, sier Bech. 

- Det var veldig intenst og mye hardere enn det vi er vant, så det var tungt. Jeg liker at han var streng og stilte krav. Det var mer proft, noe som er veldig bra. Nå håper jeg at vi kommer til å trene mer på denne måten også i Nordkinn. Det var også stort å få Morten og TIL på besøk. Nå skal jeg bare trene mer og bli så god som overhodet mulig, sier Sivert Nikolai Kristiansen (14).

- Det var inspirerende å få trene på denne måten med gode øvelser og presise kommentarer på det vi gjorde, sier Helle Øien Sørbø (15). 

Det ble spilt svært korte kamper, der intensitet er nøkkelordet:


SNN-akademiet er omtrent halvveis på årets reise i landsdelen, og nå gjenstår besøk i Harstad, Evenskjer, Sortland, Andenes, Svolvær, Lyngen og Bardufoss. 

Annonse fra Obos-ligaen: