- Høgli åpnet TIL-døren

Skånland OIF har produsert en av de fremste fotballambassadørene i landsdelen i Tom Høgli. Karrieren i TIL har blant annet sørget for at SNN-akademiet ble arrangert i Evenskjer.

Tom Høgli har spilt i TIL i to perioder, vært utenlandsproff i både Belgia og Danmark, spilt 49 landskamper og temmet Cristiano Ronaldo i en landskamp, hvor trener Egil Drillo Olsen i etterkant uttalte at Høgli var en av Europas beste høyrebacker.  

Men han er like mye respektert for sitt samfunnsengasjement utenfor profflivet. I år har han blant annet stått i bresjen for at TIL både har fått et gatelag og et inkluderingslag. Den jordnære og sympatiske 34-åringen er uten tvil en av TILs fremste fotballambassadører gjennom tidende. 

Annonse:
Derfor kommer ikke følgende som noen stor overraskelse:

- Når Tom kommer på besøk på stadion, finner du han gjerne i kiosken eller at han står og steker vafler, sier trener for A-laget i SOIF, Tor Anders Hustad.

- Han er et forbilde for alle i klubben og en utrolig flott fyr, legger han til. 

Gledet seg lenge

Det at TIL hentet Høgli første gang i 2007 har åpnet dører for Skånland OIF.

- De båndene som ble skapt til TIL i den første perioden til Tom er ekstremt sterke. TIL har en veldig god posisjon hos oss, sier Hustad.

- For det fleste av oss er TIL det store i Nord-Norge, så vi heier på dem i alle mulige situasjoner. Det betyr utrolig mye at TIL kommer hit på slike arrangement og sier at døren er også åpen om vi vil kommer nordover på besøk, legger han til.

Evenskjer ble i år et av stoppestedene til årets SNN-akademi. 

- Det er veldig hyggelig og det betyr mye at Morten Pedersen og SNN-akademiet kommer gitt. Og spillerne har gledet seg lenge til dette og de håper selvsagt å blitt sett. 

- Vi prater om mye av de samme tingene som "MP" gjør, men det er viktig at en med så mye tyngde som det han har, også gjør det. Det er ekstremt viktig at TIL gjør dette og "MP" har gjort en fantastisk jobb for TIL i mange år. Vi tar gjerne et nytt besøk, legger han til. 

FDS_1094
DELTAKERNE: Spillere kom fra SOIF, Kilkam, Medkila og Liland for å være med på SNN-akademiet i Evenskjer.

Et idol

De unge spillerne likte økten på SNN-akademiet.

- Det var artig og annerledes. Jeg likte godt at han stilte så store krav, sier Magnus Vesterheim.

13-åringen, som spiller i SOIF, slik Høgli gjorde i barndommen, har målsetningene klare. 

- Tom er et idol for meg og det inspirerer meg at han kom herfra og ble så god. Mitt mål er å bli like god. 

Vi har laget en bildeserie, men dessverre ble det kun fra starten av økten da regnet pisket inn i ansiktet på deltakerne den siste timen. Men de var like glade og innsatsen like stor som det været var ufyselig. 

Flere reportasjer

SNN-akademiet er et samarbeid mellom TIL og Sparebank1 Nord-Norge som gjør at TIL kan reise rundt til 15 steder i landsdelen for å arrangere akademiet. 

Her kan du lese reportasjer, se bildeserier og video fra andre steder akademiet har besøkt:

Honningsvåg

Kjøllefjord

Harstad

Tana og Kirkenes

Tromsø

Annonse fra Eliteserien: