SNN-akademiet på turné i Troms

SNN-akademiet har vært på turné i Troms samt i Ballangen i Nordland den siste uka.

Annonse:

SNN-akademiet besøkte fire steder i Troms på en uke da de var i Nordkjosbotn, Øverbygd, Sørreisa og Salangen. Turneen ble avsluttet i Ballangen i Nordland. 

Ansvarlig for SNN-akademiet i TIL, Morten Pedersen, forteller hvordan de var å besøke hvert sted. 

Nordkjosbotn:

8D63DAC4-0AC3-45C1-8700-1420D2DADC8C

- Det var utrolig gøy å komme tilbake hjemkommunen min hvor spillerne fra Nordkjosbotn, Storsteinnes, Lyngen/Karnes og Storfjord/Skibotn deltok. Det er noen år siden sist SNN-akademiet var der og det er godt å se at gror godt i hjemregion.  Det var ingen tvil om at guttene satte veldig pris på at vi var der. Det var også lett å se at det var spillere som hadde lyst å bli bedre og hadde en tilstedværelse under treningsøkten. Tusen takk til NIL ved Ivar Løvland og SNN ved John Arne Karlsen. 

Øverbygd:

58B51BF3-56B5-46B6-B813-231924619CEC

- Spillerne fra Øverbygd, Mellombygd og Målselv deltok på dette akademiet. De hadde en helt ny kunstgressbane hvor gutter og jenter som hadde utrolig flotte treningsforhold. Det viktigste for meg er at alle er gøy og gjør sitt beste, og det fikk jeg virkelig se her. Vi kjører en trening gjennom SNN-akademiet som vi ønsker trenerne skal kjøre fast en gang uka. Rsponsen var veldig bra og det var veldig hyggelig at de lurte på når jeg kom tilbake og tok neste trening. Det er et godt tegn for at de vil kjøre denne treningen fremover. Tusen takk til Øverbygd IL ved Tom Henning Barnung og SNN ved Lisbeth Soleng.

Unglyn, Sørreisa:

6056FAAF-DAB3-4A8E-A8D0-23A69EE36032

- Det var gutter 11 år til Unglyn som var på denne økta. Treningen var på en flott gressbane. Da jeg dro, så ville de ikke at jeg skulle dra, for de ville jeg skulle trene de hver dag. En slik tilbakemeldig betyr egentlig alt. Da har man truffet med det man ønsker å komme med som er å ha det gøy, trene så mye fotball man ønsker og hvordan man trener skikkelig. Mange trenere sier at øvelsene passer dem, uansett om de trener noen som er seks eller 16 år, og det er veldig godt å høre. Tusen takk til Unglyn IL ved Morten Smevik og Harald Larsen, og til SNN ved Siri Lund.

Salangen:

E790CAE8-5FC6-429F-8DDC-6F8999D1FA3E

- 27 spillere fra Salangen, Bardu og Sørreisa var med. De har et av de flotteste anleggene i Troms og gressbanen er helt fantastisk. I tillegg har de kunstgress og innendørshall. Så de har alle muligheter til å bli så god som de bare selv vil. Det er også svært viktig at alle blir sett og alle blir snakket til når man har en så stor gruppe. Det krever mer av meg å følge opp 27 kontra 10 spillere, men jeg har blant annet trent TUIL i 1. divisjon så jeg er vant med store grupper. I en liten gruppe er de mer sammensveiset og  de tørr å prate mer for de er i komfortsonen. I en stor gruppe hvor ungene kommer fra flere klubber føler de fort at de er mer ute av komfortsonen, men det er likevel postitivt for utviklingen fordi de må jobbe med seg selv. Og da er viktig for oss å være i deres miljø, for det gir trygghet i seg selv. Tusen takk til Salangen IF ved Andreas Seipäjärvi og SNN ved Anne-Marte Brodahl.

Ballangen:

A5142368-EC5B-4B2E-9D9E-CD9E9D224102

- Det var nesten 30 spillerne til stede fra Ballengen, Hardhaus og Håkvik. Også her hadde de fantastiske fasiliteter, for de hadde gressbane, kunstgressbane og liten femmerbane i kunstgress. Nå vurderer de også å bygge hall. Det er utrolig å se alle de flotte anleggene ute i distriktene i landsdelen og så er det hyggelig å vite at Sparebank1 Nord-Norge også har vært med å gi bidra til de fleste anleggene. I Ballangen var det er stort oppmøte av trenere, og er den eneste plassen i år som hadde like mange trenere og voksne som deltakere. Det er veldig bra, for det er omtrent like viktig at de voksne henter inspirasjon gjennom øktene og gjennom foredraget om trene riktig, ta vare på kostholdet og få nok søvn. Tusen takk til Odd Anders Arntsen i Ballangen FK.

Fire nye steder

Neste uke skal SNN-akademiet til Vesterålen og Lofoten. Da får fire nye steder besøk. Det er unge jenter og gutter samt trenere og lagledere i Risøyhamn, Myre, Melbu og Ramberg som skal få ny insiprasjon og motivasjon i treningshverdagen. 

- Vi er veldig ydmyke og takknemlige for at Sparebank1 Nord-Norge er med på prosjekt og ser viktigheten av å være ute i landsdelen for å trene spillere, utveksle kompetanse, lære de om søvn og kosthold samt å gi de inspirasjon til å legge inn nye øvelser. Uten banken, så hadde ikke alle disse ungene fått denne muligheten, sier Morten Pedersen. 

Annonse fra Obos-ligaen: