- Smaker veldig godt

Seieren over Sogndal gjør at TIL tok et stort steg mot fornyet kontrakt i Eliteserien og plassen kan sikres på Alfheim mot Haugesund om 14 dager.

2-0-seieren over Sogndal ga Gutan et fantastisk kinderegg. 

  • For første gang har TIL slått Sogndal både hjemme og borte i en sesong 
  • Det er første gang på 16 år at TIL slår vertene på Fosshaugane Campus
  • Dessuten er det første gang på fem år at TIL vinner tre kamper på rad

Men aller viktigst er det at tre poeng gjør at det er seks poeng ned til Sogndal med to kamper igjen å spille. 

Saken er enkel. Seier over Haugesund eller uavgjort - om Aalesund ikke vinner mot Rosenborg senere i kveld - sikrer TIL ny kontrakt i neste års eliteserie.

De to siste sesongene har TIL sikret plassen ved å vinne siste hjemmekamp, i 2015 mot Bodø/Glimt og i fjor mot Odd. Begge kampene endte 3-1 til Gutan. 

Dermed kan det bli reprise for tredje året på rad. Og en glimrende mulighet til å feire eliteseriespill i 2018 med våre fans på Alfheim. 

Så det er bare å kjøpe billetter allerede nå, klikk her.

- Utrolig bra

2-0-seieren var selvsagt av det gode slaget for sjefen selv. 

- Det smaker veldig godt. Jeg er veldig glad på vegne av klubben og spillerne. Vi kommer hit og er under press, men likevel har vi kontroll på kampen. En veldig sterk prestasjon av guttene, sier Simo Valakari til Eurosport. 

Men han vil ikke snakke noe om at plassen nesten er berget. 

- Vi må ha fullt fokus på neste kamp.

Spillerne var også naturligvis i svært godt humør etter kampslutt.

- Det er utrolig bra for oss å vinne tre på rad og holde buret rent to på rad. Vi har hatt ekstremt god utvikling, spesielt prestasjonsmessig og da kommer resultatene også, sier Gudmund Kongshavn.

- Nå er vi er godt steg unna kvalifisering og nedrykk, legger han til.

Ikke på forskudd

Thomas Lehne Olsen scoret det første før pause, mens Mikael Norø Ingebrigtsen satte inn det andre etter pause. 

- Det var utrolig deilig å se den gå inn etter å hatt et par sjanser tidligere, sier Norø Ingebrigtsen.

- Jeg følte vi hadde en del sjanser som vi rotet bort. Vi kom til en del muligheter, så sluttproduktet må bli mer effektivt. Men jeg syns vi spilte bra, legger han til.

Men han nekter å ta plassen i Eliteserien neste år for gitt.

- Det tar jeg ikke på forskudd. Vi må bare jobbe videre og spille slik vi har gjort tidligere. Vi har hatt mange gode kamper og det skal vi ha mot Haugesund også.

Etter Valakari kom inn har TIL tatt 20 poeng.

- Simo har betydd utrolig mye. Han elsker å vinne og hater å tape. Og det er det fotball handler om, sier målscoreren. 

Rolig start

Etter tre minutter prøvde Eirik Birkelund seg på en volley fra 25 meter, men høyt over mål. 

Annonse:
I første halvdel av omgangen kom TIL frem et par ganger på høyresiden etter bra spill, men nest siste pasningen satt ikke. Gutan fikk også et par dødballer uten at det ga resultat. 

Kampen var 23 minutter gammel da vertene fikk frispark. Reiss Greenridge gikk opp og headet ballen et par meter over fra 14 meter. 

Utrolig redning

Sogndal fikk en enorm dobbelsjanse etter 31 minutter. Først satte Bendik Bye ballen i tverrliggeren fra tre meter og på returen gjorde Gudmund Kongshavn en utrolig redning på en heading fra Martin Ramsland. Der var på TIL god og heldig.

To minutter senere prøvde Runar Espejord seg fra 12 meter, og ballen hadde god retning, men gikk via en motspiller og vertene fikk klarert. 

Etter 36 minutter prøvde Magnar Ødegaard seg fra 35 meter, og han fikk veldig godt treff, men ballen gikk ut to meter til side for stolpen. 

Scoring

Bare to minutter senere sto det 1-0 til Gutan. Flott spill av Gutan og Gjermund Åsen kom alene inn i boksen, han så opp og la på tvers til Thomas Lehne Olsen, som kontant satte ballen i mål nede ved stolperota. 

Scoringen var hans niende i årets serie. Ett mer enn han satte inn i fjor. 

Ett minutt på overtid satt Bye ballen to meter utenfor etter et langt innkast. 

Store sjanser

Kampen var 54 minutter gammel da det skulle stått 2-0. Glimrende spill fra TIL som endte opp med at Åsen slo ballen til Mikael Norø Ingebrigtsen, som alene med keeper fikk dårlig treff på ballen og den gikk utenfor. 

Fire minutter senere var vertene utrolig nær scoring. De fikk corner og Kjetil Wæhler gikk opp og headet på åpnet mål, men ballen gikk i tverrliggeren. 

Og like etter var Sogndal på farten igjen. Greenridge headet ballen bare noen centimeter på feil siden av stolpen. 

Økte ledelsen

Midtveis i andre omgang smalt det fra Norø Ingebrigtsen. TIL fikk corner og Kent-Are Antonsen skjøt, men skuddet havnet i Sogndal-blokka. Returen havnet hos Norø Ingebrigtsen som hamret ballen i nota fra syv meter.

Dermed sto det 2-0 på Fosshaugane Campus. 

Etter 71 minutter var det nesten 3-0. Norø Ingebrigtsen slo inn mot Lehne Olsen, som slengte frem føtene, men han var noen få centimeter fra å sette ballen i mål. 

Fire minutter før slutt fikk Ole Martin Rindarøy bra treff på kula, men Kongshavn gjorde en ny god redning. 

Annonse fra Eliteserien: