- Vanskelig å sette ord på følelsene

Tom Høgli fikk en flott og verdig avslutning på karrieren da han fikk stående ovasjon fra hele Alfheim da han gikk av matta for aller siste gang med TIL-drakten på.

Annonse:

Gutan tapte årets siste kamp 0-2 mot Sarpsborg 08 og ble nummer ti i år, og det ble den siste kampen for Super-Tom, som startet og gikk ut noen minutter etter pause. 

- Det betydde mye at jeg fikk spille og det ble en fin avslutning. Jeg må bare takke så mye, for at jeg fikk lov å spille i dag. Det har vært mye følelser og jeg håper at jeg får takke alle etterhvert. Det er veldig vanskelig å sette ord på hva jeg føler nå, sier en ydmyk Høgli. 

Riktig avgjørelse

Selv om han har spilt solid i hver en kamp han har vært på banen, så har det kroppen skrantet og det har gjort at Høgli bestemte seg for å legge opp selv om han hadde to år igjen av kontrakten med TIL.

- Det er slik jeg det er. Hadde jeg vært i form, så skulle jeg laget haraball i Eliteserien, men kroppen vil ikke mer. Det er ikke mulig for meg å komme tilbake der jeg ønsker, så da er det ingen vits å fortsette. 

- Avgjørelsen er riktig, legger han til.

Laget T-skjorte

T-SKJORTE: Spillene hadde spesiallaget T-skjorte på seg for å hylle Tom Høgli. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
T-SKJORTE: Spillene hadde spesiallaget T-skjorte på seg for å hylle Tom Høgli. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Lagkameratene kom ut på banen før kampen med en t-skjorte som viste et bilde av Høgli og Cristiano Ronaldo og teksten "Takk for alt! Slipp CR7 ut av lomma før du gir deg".

- Det betyr enormt mye. Hadde jeg visst om det på forhånd, så hadde jeg nok prøvd å stoppe det. Det ble litt vel mye selv om det var veldig artig, sier Høgli. 

- Jeg håper at jeg får med meg en slik skjorte. Det er den kampen veldig mange husker og den er den kampen som definerte min karriere, legger han til. 

Best i Norge én mot én

Morten Gamst Pedersen har både vært lagkamerat med og motstander av Høgli.

- Jeg har kjent Tom en stund og vi har alltid hatt et godt forhold. Han er en lun og fin fyr med god humor, og du har ingenting stygt å si om han, og det er nesten så det er irriterende. Han er hel ved. Det er noen sko i garderoben nå som blir svært vanskelig å fylle. Han kommer til å støtte oss og jeg håper at han blir med videre i klubb. Jeg syns det er stort at han tar en slik avgjørelse når han kjenner kroppen ikke vil mer. Det har vært en fryd å ha Tom med i år.

- På fotballbanen er han outstanding. Én mot én defensivt, så er kanskje den dag i dag best i Norge. Det er ikke uten grunn at han avkledde Ronaldo, legger han til. 

- Unik og enestående

Trener Simo Valakari har følgende å si om Høgli:

- Jeg har vært privilegert nok til å få jobbe med Tom i ett år. Det er ingen overraskelse at han har har hatt en fantastisk karriere, for han er en utrolig flott person og veldig profesjonell. Han har ikke hatt en enkel sesong, men hver gang han har spilt, så har han vist at han er mer enn god nok. Skal du holde deg på toppen i idrett, så må du gjør de enkle ting veldig bra hver eneste dag, og det gjør Tom.

- Det er fullt forståelig at han er så populær blant fansen. Jeg kjente ikke til han før jeg kom hit, men alle snakket utrolig varmt om Tom. Etter at jeg ble kjent med han, så oppdaget jeg at han er så mye mer det. Han er unik og enestående som menneske. Når jeg en dag ser tilbake på karrieren min som trener, vil jeg tenke på hvor privilegert jeg var som fikk trene Tom Høgli, legger han til.

Annonse fra Obos-ligaen: