- Sluttet å være arrogante

Runar Espejord var på banen for første gang siden mai og han mener Gutan mistet arrogansen i spillet etter 2-0-scoringen.

Annonse:

TIL tok ledelsen allerede etter seks minutter ved Fitim Azemi, som scoret etter et strålende angrep. 

- Det var en bra start på kampen, og Daniel og Robert gjør en god jobb på kanten, hvor Daniel satte opp et strålende legg som jeg får satt hodet på og det blir mål. Det er en smart bevegelse i boksen, men akkurat nå driter jeg i det, for det er så tungt å stå igjen her med ett poeng, sier Azemi. 

I andre omgang kom målet enda fortere. Det var ikke en gang gått ett minutt av omgangen. Nykommer Eric Smith skjøt, men ballen ble delvis blokkert og havnet i beina på Aidan Barlow, som lobbet ballen over Haugesunds keeper. 

- Jeg er veldig glad for å ha scoret mitt første mål, men dessverre ble det ikke tre poeng i dag og det er det viktigste. Jeg er veldig skuffet siden vi ledet 2-0 og slapp inn to unødvendige mål, sier Barlow. 

- Jeg vil bidra med så mye som mulig, men jeg har ikke satt meg noe mål om hvor mange scoringer jeg vil bidra med. Nå må vi ta en kamp av gangen og få de poengene vi trenger for å berge plassen. Nå må vi bruke landslagspausen godt og være klar for neste kamp, legger han til.

Trist

Haugesund reduserte først etter 58 minutter, før det plutselig sto 2-2 etter 70 minutter. 

- Det er rett og slett for dårlig av oss. Vi er forberedt på det spillet Haugesund kommer med, spesielt med tidlig innlegg mot bakre stolpe, hvor de fyller opp med store og tunge spillere, både på dødball og andreballer. Vi har diskutert det hele uka og når det skjer i kamp, så klarer vi ikke hamle opp med det, sier Azemi. Debutanten Smith var skuffet etter kampslutt. 

- Det er godt å være i gang, men det er trist at kampen sluttet som det gjorde. Vi leder 2-0, men vi spiller etter hvert ikke så bra og da blir det som det ble. Om man ser på hele kampen, så er det nok rettferdig. Vi gjør noen gode kontringer og skaper gode angrep på scoringene, men vi må levere under hele kampen for å få tre poeng, sier svensken, som ble byttet ut etter 58 minutter. 

- Det er litt vanskelig siden man har hatt lite spilletid, men det kjennes helt greit. Det kommer til å bli bedre. Det var fint å komme i gang og det var artig at fansen hadde laget et banner for meg, legger han til. 

- Blir feige

Runar Espejord spilte sin første kamp siden møtet med Molde i 10. serierunde 26. mai. Han kom inn etter 61 minutter. 

- Det var gøy å komme utpå og spille ordentlig fotball igjen, men det er synd at det gikk som det gjorde, sier spissen.

Han irriterte seg over at Gutan sluttet å spille fotball slik de skal.  

- Vi blir så feige når vi leder. Vi må ikke slutte å være de overlegne og arrogante spillerne som triller ball og frustrerer mostanderne og Alfheim-publikummet. Det skulle vi gjerne gjort mer av i dag, for da er det vi som har kontroll på kampen, men nå ga vi den fra oss. 

- Vi må klare å holde på ballen når vi leder. Det er ikke noe som er verre enn å løpe etter ballen når motstanderen leder 2-0. Får man ikke tak i ballen, så kan man heller ikke score, legger han til. 

Selv fikk han en stor mulighet til å bli helten 13 minutter før slutt, men avslutningen ble reddet av gjestenes keeper.

- Det var en kjempemulighet, men jeg traff ikke rent på ballen. En elendig avslutning. Det er klart man er litt rusten, men jeg skulle fått bedre utnyttelse av den der, sier Espejord. 

- Fantastisk spillergruppe

Mannen han erstatttet på banen, Fitim Azemi, har scoret tre mål på fem kamper for Gutan. 

Kanskje ikke så rart at han har blomstret når han sier følgende:

- Jeg trives veldig godt, for jeg det veldig bra her. Tromsø er fin by og spillergruppen er helt fantastisk. Jeg trives og har det bra. 

- Fremtiden er ikke noe jeg tenker på, for nå handler det om å bidra i kampene som komme, legger han til.

Annonse fra Eliteserien: