Slik er Kent-Ares kampdag

Hvordan starter forsvarsbautaen dagen? Hvor viktig er søvn? Er han overtroisk i garderoben? Kent-Are Antonsen forteller hvordan han opplever en kampdag i Tromsø.

Annonse:

Søndag er Kent-Are Antonsen tilbake på banen etter å ha stått over forrige kamp med karantene. 

Det er hjemmekamp. Motstander er Kristiansund. Nettopp hvem Gutan møter spiller ingen rolle for Kent-Are når han løper ut på matta på Alfheim. Da handler alt om å ta tre poeng.

Men hvordan er en kampdag for 24-åringen. 

- Jeg sover så lenge jeg kan før jeg står opp, så min samboer Tina er god å ha, men det er hun hver dag. Det viktigste er jeg føler at jeg sover godt den siste natten før kamp, for hvor mye jeg har sovet trenger ikke å ha så mye betydning. Det som betyr noe er at jeg får sove mye og godt to netter før kamp. Men jeg liker å føle meg opplagt og fresh på kampdagen. 

- Deretter spiser jeg en god frokost som består av omelett eller havregrøt. Det er viktig at det er noe som sitter litt. Og så er det godt å få seg en kopp kaffi. 

Så hva med kampen? Er den begynt å surre i hodet hans?

- Nei, det har den ikke. Jeg kan sitte og slappe av, tenke på andre ting eller spille TV-spill. Jeg har ingen problem med å få tiden til å gå. Jeg har alltid vært slik, for jeg har aldri stresset over at vi har kamp. 

- Man har forberedt seg hele uka, så man er klar over egne oppgaver og hvordan motstanderen vil fremstå. Vi har gått gjennom mange situasjoner, så jeg er klar når kampdagen kommer. 

Ritualer

Deretter går den første turen av to opp til Alfheim. Kampmøtet er nesten fire timer før avspark og kampmåltidet følger like etterpå. Så har han om lag en halvannen time før de skal være på plass i garderoben senest 75 minutter før avspark. 

- Jeg drar en tur i gymmen før det ble matchmat og kampmøte. Vi har bestandig spist i lag på kampdag og det er godt å komme opp på stadion en tur, for det kan være ting man har lyst å diskutere med lagkamerater om kampen. Det er en fin tid å gjøre det på. 

- Deretter drar jeg hjem igjen, for å få ungene klar og få på kampdressen. De kampene det er Fanzone drar vi opp tidlig så ungene får herje litt. Da er det også hyggelig å stille opp på noen bilder og skrive noen autografer. Deretter går turen ned i garderoben med et smil rundt munnen med en kopp kaffi i hånden. Da prater vi litt skit mens vi gjør oss klar. 

Så er spørsmålet. Hvilke ritualer må Kent-Are gjennom før han kan gå på banen i trygg forvissing om at det ikke ødelegger kampen. 

- Nei, jeg har ingenting. 

- Hva tenker du om de som har det?

- Jeg kan forstå det. 

Og så kommer det en liten innrømmelse. 

- Uten at jeg har vært bevisst på det, så har jeg bestandig hatt på meg høyreskoen før venstreskoen. Det er ingen spesiell grunn til det, men jeg forstår likevel de som har ritualer som de må følge. I og rundt kamp er det ingen som gjør narr av dette, men i løpet av uka så kan man flire av det uten at det er stygt ment. Alle er forskjellig, så det er aldri snakk om at dette er noe pinlig og dessuten er takhøyden stor i garderoben vår. 

- Ekstra deilig

Mange tilskuere får gåsehud av hymnen før kamper. I det den starter står spillerne inne i tunnelen og hører på første delen, før de kommer ut mens hymnen får et skikkelig trøkk over seg. 

FOKUSERT: Kent-Are Antonsen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
FOKUSERT: Kent-Are Antonsen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

- Vi går ut hver søndag på en aller annen bane, så vi er vant med å høre den. Og så er jeg i en boble, så om tre fans står og veier med et flagg, om det så er rosa eller rødt, så er det ikke noe jeg legger merke til. Jeg er veldig foksuert på det som skal skje på banen. 

- På Alfheim er det ekstra deilig når vi vinner og så er det selvsagt ekstra tungt når vi taper, for jeg føler en tilhørighet til vår bane. Vi vil ikke skuffe egne supportere, for det er tross alt fansen man spiller for, legger Antonsen til. 

Han er ganske klar på hvor viktig tilhengerne er. 

- Uten supportere har vi ikke noe lag. Dersom ingen ser på kampene, hadde det vært grusomt å spille fotball. Jeg syns mange er flinke til å stå igjen å støtte oss også når vi taper. 

Mer fyr på feltet

TIL kjemper en kamp om å overleve og om to dager kommer Kristiansund på besøk. TIL er nummer 13 med 22 poeng og så følger Mjøndalen og Ranheim med 21 og Sarpsborg 08 med 20. 

Det er også kort vei opp, seks poeng opp til Haugesund som er nummer åtte. 

- Tar vi tre poeng søndag så vil det være et stort steg mot å spille i Eliteserien i 2020. Det vil gi en god platform for resten av sesongen. 

Han måtte stå over med karantene da TIL tapte mot Bodø/Glimt søndag.

- Jeg skulle helst vært i Bodø og bidratt, men det hadde nok ikke hjulpet så mye. Vi må snu dette, for det er like vondt for alle som er involvert i klubben. 

At tapet smertet, det har han sett på feltet de siste dagene. 

- Det har vært mer gnist og fyr i treningsuka og en god del tøffere dueller. Folk har gått mer inn i seg selv og tenker at det er nå eller aldri. Det er kanskje litt sent, for det skulle helst ha vært slik hele tiden, men nå må vi ha fokus på det som er nå og det har vært bra. 

Annonse fra Obos-ligaen: